Festival družin – praznik igre

Uredništvo iskreni.net
Sreda, 5. junij 2013, 5:15
Image
FD igre01

Na lanskem Festivalu družin smo obudili nekaj preprostih starih iger: skakanje v žakljih, hojo s hoduljami, Kozo klamf, Je kaj trden most, 4 v vrsto – in bile so velika uspešnica.

Dobre, stare igre, ki so se jih s preprostimi sredstvi igrali naši starši ali celo stari starši, so pokazale, kako sta pri igri bolj pomembna ustvarjalnost in sproščeni odnosi kot pa tehnično dovršeni pripomočki.

Pa še nekaj je pomembno: da starši niso le opazovalci, ampak aktivni udeleženci. Verjemite, da se otrokom v najbolj vtisne v spomin igra, ki jo lahko doživijo skupaj s starši.

Za vse to bo na letošnjem Festivalu družin (Rogla, 15. in 16. junij) obilo priložnosti. Že sama lokacija festivala, na planotah Rogle, nudi sijajne možnosti za sprostitev v naravi. Organizatorji pa bomo poskrbeli, da bo ta sprostitev lahko zares aktivna.

                            

FD igre02

Pri pripravi letošnjega programa smo se povezali z mladimi, ki se na igre zares spoznajo. S svojimi igrami bodo otroke in starše razveseljevali in animirali skavti. Poleg iger pa bodo pripravili pravo adrenalinsko pot preživetja.

Mladi iz društva Mladinski ceh, ki v slovenskem prostoru že nekaj let sistematično skrbi za razvoj iger in usposabljanje voditeljev za kvalitetno igro, pa bodo pripravili t. i. »Pokrajinski igraraj« – spoznavanje iger iz različnih slovenskih pokrajin.

Dodali smo še nekaj ustvarjalnih družinskih iger, kot so denimo tek z vozički, tek bosonogih in družinski oviratlon. Vas zanima, kaj bi bilo to?

Za vse s pustolovsko žilico pa bo gotovo zanimiva ponudba hoja po čisto pravem labirintu ali pa »geocaching« – iskanje skritih zakladov s pomočjo sodobne tehnologije.

Za vsakega se bo torej našlo nekaj!

                            

FD igre03

Ne prezrite

Festival družin je letos dvodneven. Na Rogli bo mogoče tudi prespati – bodisi v šotorih, ki jih prinesete s seboj, bodisi v apartmajih ali hotelu. Ugodna ponudba! Več informacij najdete tukaj.

Za udeležbo na Festivalu družin se lahko prijavite na spletni strani Festivala.

Vabimo vas tudi, da po izredno ugodni ceni kupite Festivalski paket – v njem dobite vse, kar družina potrebuje za prijetno preživet festival, obenem pa z njegovim nakupom podprete organizacijo prireditve. Naročite ga lahko ob prijavi.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.