4 neverjetne zgodbe v navdih

Eva Strajnar
Torek, 12. julij 2016, 17:00
Image
navdih

Se vam kakšen dan zdi, da so se vse težave tega sveta zgrnile nad vas? Preberite si štiri neverjetne zgodbe čudovitih ljudi, ki niso obupali in so zaupali vase. So pravi navdih in spodbuda.

1. Olesya Vladykina

Na njenem obrazu sije nasmeh. Je prisrčna in lepa. A komaj 20-letna Rusinja je v življenju doživela mnogo hudega.

Na počitnicah na Tajskem se je v nesreči hudo ponesrečila in ob tem izgubila levo roko ter najboljšo prijateljico. Njeno življenje se je v hipu obrnilo na glavo, kot poroča BrightSide.me. Vendar ni obupala. Odločila se je sodelovati na para-olimpijskih igrah, kjer ni le osvojila prvega mesta v plavanju, ampak celo postavila svetovni rekord.

Mimogrede, Olesya zavrača protezo, ker je neudobna. Raje se je naučila vse delati z eno roko.


sly-stallone

2. Sylvester Stallone

Kdor želi postati igralec, mora biti več kot popoln. Lepo telo, prijeten obraz, šarmanten glas. Se strinjate s to trditvijo? To namreč ne drži!

Stallone se je rodil s paralizirano levo stranjo obraza, ki je posledica travmatičnega poroda. Njegova usta so bila nekoliko postrani in jezik delno paraliziran. Lahko se vprašamo le: ga je to odvrnilo od tega, da je postal eden najbolj prepoznanih igralcev današnjega časa?

 

3. Ksenia Bezuglova

Je mamica dveh otrok. In zmagovalka italijanskega lepotnega tekmovanja v kategoriji oseb na vozičkih, imenovanega »Vertical«. Ima veliko načrtov za svoje življenje, ki jih tudi udejanja. Njen optimizem napolnjuje ljudi okoli nje. In poleg vsega se kot aktivistka zavzema za invalidnim ljudem prijaznejši svet.

Ksenia Bezuglova

4. Madeline Stuart

Je živi dokaz, da sanje lahko postanejo resničnost. Madeline je bila rojena z Dawnovim sindromom, a si je želela postati manekenka. Pred njo je bila naporna pot, shujšati je morala skoraj 20 kilogramov in hoditi od ene modne agencije do druge, ki so jo sprva zavračale. Ampak uspelo ji je! Z znano znamko 'Manifesta' je podpisala pogodbo za trženje športnih oblačil za ženske. Res, sanje se lahko uresničijo, ko imamo jasen cilj in obilo volje.

madeline stuart

Vir: brightside.me

Foto: youtube, facebook, instagram, eurosport, laineygossip.com

 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9. do 12.)

18. oktober 2019 ob 17.30

Sveti Duh pri Škofji Loki, Ljubljana, Sveti duh, Nova Gorica,
Maribor