VIDEO: Samomor

V tokratni oddaji, zadnji iz sklopa oddaj s psihiatrinjo dr. Darjo Škrabo Krmelj, smo se pogovarjali o boleči temi našega naroda: samomorih. Marsikateremu samomorilcu bi lahko pomagali, če bi opazili oz. prepoznali njegove neme klice na pomoč. Kako jih lahko preprečimo oz. predvsem kako naj starši vzgajamo otroke, da do samomorov ne bi prihajalo?

teddy5

V oddaji je dr. Darja Škraba Krmelj odgovorila na naslednja vprašanja:

  • Kaj vodi ljudi v samomor?
  • Kako opaziti, da je nekdo v hudi stiski? Kako postopati?
  • Kako ukrepati, da do samomorov ne bi prihajalo? 
  • Kako vzgajati otroke, da ne bi zapadli v depresijo?

Vabljeni k ogledu video oddaj z zakonskim in družinskim terapevtom p. dr. Christianom Gostečnikom, s katerim smo se pogovarjali o različnih predzakonskih, zakonskih in vzgojnih temah, ter s psihiatrinjo dr. Darjo Škraba Krmelj, s katero smo govorili o nosečnosti, porodu, razvoju otroka, zgradbi in razvoju možganov, stresu itd., in o tem, kako vse to vpliva na naše odnose.

Čemu video oddaje? Zavod iskreni.net s svojo paleto programov odgovarja na ključne potrebe zakoncev in družin danes. Portal iskreni.net vsak mesec pridobi 1.000 novih bralcev. Obiskovalci in razvoj interneta ste terjali tudi nove pristope in eden izmed njih je vsekakor video na zahtevo - le tega si lahko ogledate, ko imate čas.

Kako dolge so video oddaje? Video oddaje so strnjene in se bodo v večini končale v max 5 minutah - to je namreč čas, v katerem se da izpostaviti bistvene stvari o določeni temi. To je tudi sicer priporočljiva dolžina za spletne videe.

5.0
2 glasova