Zakonske duhovne vaje s p. Rupnikom

Uvod v programsko leto Skupnosti Iskreni smo letos med četrtkom 10. in nedeljo 13. septembrom vstopili z zakonskimi duhovnimi vajami, ki jih je daroval p. Marko Ivan Rupnik.

Duhovne vaje so potekale v Hiši kruha za kar smo bili sestram Uršulinkam zelo hvaleženi. Še posebej v letošnjih razmerah, kjer smo s skupnimi močmi uspeli z vsemi zaščitnimi ukrepi (maske, razdalje, razkuževanje, zračenje prostorov in v dveh terminih obroke) odgovorno izvesti duhovne vaje s 26 pari in p. Tomažem.

Težko je opisati osebne procese, ki smo jih dali skozi – tako vsak sam, kot v paru. A ti 4 dnevi so v nas pustili globoko hvaležnost na eni strani in pogum na drugi strani. V srcih smo spoznali, da ne gre graditi nekega ideala, ki si ga racionalno ustvarimo v glavah. Poklicani smo namreč živeti kot odrešeni darovanjsko tu in sedaj.

Glede na to, da smo ravno v procesu zapisa kako živimo Skupnost Iskreni, smo bili še posebej hvaležni, da si je p. Rupnik uspel vzeti čas za nas in nam omogočil vstop v pomemben proces duhovnega razločevanja.