Znani, ki preko socialnih omrežij širijo svojo vero in ljubezen do Kristusa

Eva Strajnar
Četrtek, 4. oktober 2018, 9:30
Image
Kot verniki smo poklicani, da svoja pričevanja in verska doživetja delimo svetu. Nekateri znani, kljub svojim šibkim točkam in, roko na srce, nemalo zablodam, svojo vero delijo na socialnih omrežjih in ljudi nagovarjajo, naj začnejo slediti Kristusu.

"Oni so prvi, ki imajo kaj spremeniti," so bili odzivi nekaterih bralcev socialnih omrežij. Vsi smo grešniki, tudi oni. A medtem ko jih nekateri napadajo tako preko ekranov in v živo, tudi ti znani ohranjajo moč in pogum, da kljub vsemu pričujejo: Jezus je edina prava pot.

Naj bo to priložnost za nas, da znova poiščemo tolažbo v Njem, ki odpušča in daje vedno nove priložnosti in načine, da postajamo boljši. In bližje Njemu.

Selena Gomez

Pevka Selena Gomez na svojih socialnih omrežjih redno objavlja sporočila, ki se nanašajo na Boga in vero vanj. Na twitterju je na primer delila citat iz Geneze 12,2: »Iz tebe bom naredil velik narod, blagoslovil te bom in naredil tvoje ime veliko, da bo v blagoslov.« Citatu je dodala pripis: »Ne gre za to, kaj imaš, gre za to, kar lahko daš.«

Glede na to da na njenih socialnih omrežjih lahko večkrat najdemo podobne objave, ni skrivnost, da je Selena katoličanka. Ko je na vprašanje o svoji pesmi z naslovov Nihče (Nobody) odgovarjala, o kom pesem govori, ni skrivala, da pesem povzema njen odnos do Boga. V intervjuju, ki ga je imela za krščansko revijo Christian Post, je dejala: »Pesem sem napisala o tistem, ki vse zajema in me drži pokonci tudi takrat, ko tega še sama nisem zmožna.«

Demi Lovato

Pevka Demi Lovato svojo uteho najde v veri. Socialna omrežja uporablja, da svoje navdušence in oboževalce opominja na to, kako veliko vlogo ima Bog v njihovih življenjih. »Kako čudovito je, ko Bog naredi neko majhno stvar, ko ti pokaže majhno znamenje, tebi pa se spremeni cel dan,« je napisala v eni izmed objav.

Svobodni ste, da nehate slediti mojemu profilu. Ampak govori o Bogu bodo ostali.V intervjuju za revijo Life & Style magazine podrobneje razlaga, kako je zadnja leta prehajala iz vernice, ki je videla zgolj religijo, v vernico, ki ima osebno vero, neposreden odnos z Bogom. Medtem ko je imela velike težave in je bila julija letos hospitalizirana zaradi predoziranja ter je morala na odvajanje, je v svojem tvitu napisala: »Včasih se zdi, da mi Bog daje samo slabe stvari in sem tako jezna nanj! Ampak nikoli ne dvomim, da me ne bo potegnil iz brezna, kjer sem. Vem, da si tu, Bog. Nikoli me ni razočaral in vedno je ob meni. Tudi v težkih časih.«

Justin Bieber

Pevec Justin Bieber odkrito govori o svoji veri in njegovi povezanosti z Jezusom Kristusom, zlasti na spletu. Uporablja družabne medije kot platformo za skupno sporočilo o veri in spodbuja druge, naj sledijo Jezusu.

Svoje oboževalce spodbuja, naj berejo Sveto pismo. Na Instagramu deli citate iz Svetega pisma, pogosto takšne, ki govorijo o tem, naj zaupamo Bogu. Redno hodi v cerkev. Ko je prišel v navskrižje z zakonom, se je njegovo obiskovanje cerkve še povečalo. Kot sam navaja v mnogih intervjujih, ga je medtem, ko je padel najnižje, Gospod držal v naročju.

Adriana Lima

Adriana Francesca Lima je brazilska igralka in model. Leta 2012 je bila na Forbesovem seznamu najbolje plačanih modelov na 4. mestu. 36-letna manekenka se po modnih pistah za Victoras's Secret sprehaja že skoraj 20 let. Zadnja leta aktivno objavlja svoje zapise, ki izkazujejo hvaležnost Bogu ali pa vero vanj.

Tako je pred nekaj časa objavila fotografijo, ob kateri je zapisala: »Dragi Bog. Želim si vzeti ta trenutek, ne da bi te kaj prosila ali želela od tebe, temveč preprosto zato, da ti rečem hvala, hvala za vse, kar imam.« Rada se udeležuje maše, saj tam črpa moč.

Bubba Watson

Bubba je poklicni golfist svetovnega slovesa, ki ima za seboj že mnogo osvojenih zmag in medalj. Na socialnih omrežjih je aktivno objavljal že od samih začetkov tega fenomena, pogosto pa jih je uporabil tudi za pričevanje o veri in Kristusu. Leta 2011, ravno preden je odhajal na tekmovanje, je objavil odlomek iz Svetega pisma, ki je bil tisto nedeljo bran pri maši. Tvitu je dodal svoje razmišljanje o veri, o svojem odnosu z Bogom in o tem, kako deluje v njegovem življenju.

Nekateri so se začeli pritoževati nad njegovo objavo, ampak Watson se zaradi tega ni obremenjeval. Njegov odgovor je bil kratek, a jasen: »Svobodni ste, da nehate slediti mojemu profilu. Ampak govori o Bogu bodo ostali.«

 

Vir beliefnet.com

Foto: digitalspy.com

 

 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9. do 12.)

18. oktober 2019 ob 17.30

Sveti Duh pri Škofji Loki, Ljubljana, Sveti duh, Nova Gorica,
Maribor