Veselje v malem

Nedelja, 17. februar 2019, 5:30
Image
S sijočimi očmi je pritekel k meni in mi potiho šepnil: "Mami, a ti povem skrivnoooost?" Prav to skrivnost sem imela že kakšen mesec zapisano v svojem koledarju, a sem rekla: "Seveda, kaj pa je?" "A veš, da ti bom jutri pokazal célo mojo sobo? Bova odšla skupaj v vrtec?" In tako sva oba z veseljem pričakovala najino popoldne.

Ozračje v Vijolični sobi v montessori vrtcu je bilo prijetno. Otroci so z navdušenjem kazali mamicam različne materiale in tudi z Janom sva občudovala opice v eni izmed knjig, vonjala začimbe, preverjala barvno lestvico in se zadržala v molitvenem kotičku.

Vedno znova me je prešinjala Jezusova zapoved, naj postanemo kakor otroci; tokrat me je moj mali fantek spomnil, da je veselje v majhnih stvareh, v vsakdanjem delu, ki ga opravljam, in v ljudeh, ki jih srečujem čez dan. Jasno je bilo, da vsak material vsak dan uporablja, zdaj pa je z vso pozornostjo podajal navodila meni, kako se z njim upravlja. Ni pozabil niti na umivanje rok, tako da sem se ponovno spomnila, kako se jih pravilno temeljito opere. :)

Po poti domov sva se pogovarjala o najinem popoldnevu in tako ponosno je držal glavico, da sem spet ozavestila, kako je pomembno, da se v svojem okolju počuti sprejetega in samostojnega.

Vedno znova me je prešinjala Jezusova zapoved, naj postanemo kakor otroci; tokrat me je moj mali fantek spomnil, da je veselje v majhnih stvareh, v vsakdanjem delu, ki ga opravljam, in v ljudeh, ki jih srečujem čez dan. Da je pomembno, da se stvari lotimo z ljubeznijo in zaupanjem ter najpomembnejše, da jih bomo tudi sami nekoč ponosno s sijočimi očmi pokazali našemu nebeškemu Očetu.

Z otroki iskreno o veri

Imate tudi vi izkušnjo pogovora o veri z otroki? Tudi vas sprašujejo o tem, kaj kaj pomeni, zakaj je tako, vas spodbujajo k razmišljanju in poglabljanju vere ... In si včasih modro, da le prikimujete, kako je Oče "prikril modrim in razumnim, razodel pa otročičem" (Mt 11,25), odgovorijo kar sami. Pošljite svojo izkušnjo na [email protected]!

Naj vaša zgodba obogati tudi druge, jim da misliti, jim pomagajo, ko se bodo soočili s podobnimi vprašanji ali pa jim bodo v spodbudo, da bodo iskreno o veri z otroki pogumneje spregovorili.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.