Ustvarjajmo skupaj - križev pot, ki mu bo otrok z veseljem sledil

Mojca Koren Lapajne
Petek, 13. marec 2020, 5:00
Image

Molitev križevega pota je ena tistih, ki otrokom ni najbližje. Roko na srce, še odrasli se včasih težko zberemo in podoživljamo bolečino in prezrtost in smrt. A molitev križevega pota je veliko več kot to in če ste med tistimi, ki vam še noben križev pot ni segel do srca, vam toplo priporočamo knjigo Gregorja Čušina ViTa dolorosa.

Kaj pa otroci? Molitev se jim vleče skozi postaje, za katere se zdi, da jih nikoli ne zmanjka. A hkrati je to ena najmočnejših molitev in vredno se je potruditi in najti način, kako jo lahko približamo najmlajšim.

Eden izmed načinov je gotovo skozi njihovo ustvarjanje in skozi besede, ki so otrokom razumljive in domače. Zato smo vam pripravili sličice postaj, ki jih otrok tudi pobarva in z navodilom, kako ustvariti zanimiv križev pot, ki mu bodo otroci z veseljem sledili. Kako ne, če so ga pa čisto sami tako lično ustvarili!

S klikom na sliko se vam bo odprl dokument, na katerem najdete slikice ter navodilo za izdelavo križevega pota za otroke.

 

Molitev križevega pota, ki so prirejene za družine in otroke, je več. Ob svojem izdelku jim bo otrok gotovo lažje in z veseljem sledil. Ob tem pa boste, kar je najpomembnejše, kot družina hodili skupaj po poti, ki jo je Jezus prehodil za to, da bi imeli mi vsi večno življenje. Primere križevega pota lahko najdete na naslednjih povezavah:

-križev pot za otroke župnije Vipava

-križev pot na spletni strani Korenine vere

-križev pot na portalu pridi.com

Prijetno ustvarjanje in globoko doživetje molitve!

 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.