Ušpičite eno vašemu otroku :)

Polonca Sokol
Ponedeljek, 31. marec 2014, 17:00
Image
1april
Otroci so zviti in ko presežejo sedem let, se za prvi april kaj radi domislijo kakšne konkretne lumparije! Kaj pravite, če bi se letos z otrokom malo pošalili vi? Ne kruto, seveda ...

Moja šestletnica že mesec dni govori o prvem aprilu, ko se lahko s kom pošališ. Pogovori iz vrtca pač. Celo spomnila me je na mojo lansko potegavščino, ko sem nahecala moža ... Sama takšne reči seveda pozabim.

(No, če že potrebujete idejo: medtem ko je pomivalni stroj pral posodo, sem po parketu zlila kozarček vode in začela kričati, da je začel puščati stroj. Če vaš mož v takih situacijah ni ravno flegmatik in pred seboj že vidi visoke stroške novega parketa, zna biti za nekaj trenutkov kar napeta situacija. Pa še vesel je na koncu, da ni res ... Kaj mi je ušpičil v zameno, se pa res ne morem spomniti!).

Na spletu sem našla nekaj idej, kako nahecati vaše otroke, tako da bodo "nasedli", a se kasneje tudi iz srca nasmejali ...

Bi za zajtrk jajček na oko? Izvoli... (na krožniku z žlico naložite navadni jogurt in na vrhu razpolovljeno breskev iz kompota):

1Ajajc

Bi sladoled za večerjo? V skodelice je naložen hladen pire kropmpir z mesno omako in paradižnikom:

1Akrompir

Ostanek trdega mila polakirajte (z lakom za nohte ali kakim drugim lahkom, ki se ga ne da oprati). Če bo še tako umival roke, se ne bo nič penilo ...

No, ja... ko bo prišel potožit, da se nič ne peni, boste vsaj vedeli, da si po opravljanju potrebe res umije roke:

1Amilo

Tale je moja najljubša. Če ima vaš otrok kakšno priljubljeno oblačilo, ki bi ga z veseljem nosil še naslednjih nekaj let, mu kupite enak primerek, le da je 2 številki prevelik. Ko ga boste zjutraj oblekli, ga lahko nahecate, da to noč ni zrastel, temveč se je pomanjšal:

1Aprevelike

 Ali se hčerka/sine rada igračkata s slamico? Pripravite jima sok s slamico, ki ne bo delovala! Iz domačega soka namreč lahko naredite žele.

Ko bo ugotovil kako ste ga nahecali, bo z navdušenjem pomljaskal sadni žele:

1Asok

 Ali vaši otroci obožujejo kosmiče z jogurtom/mlekom? Bodite prijazni in mu jih postrezite. A bodite lumpi in postrezite zamrznjene:

1Azmrznjen zajtrk

Upam, da vas je katera od idej nasmejala. Družine smo si različne. Medtem ko se take šale komu zdijo morda žaljive, se jim bi v naši družini nasmejali. Verjetno bi sledilo še nekaj žgečkanja, cviljenja in kotaljenja po kavču, tleh in vsepovsod drugod. :)

Prijazno vabljeni, da v komentarjih pustite odziv, kako se za prvi april šalite v vaši družini ali kako vam je uspela katera izmed omenjenih šal.

Še malo ...
Do konca pomladne donacijske akcije je le še nekaj dni. Še danes nas podprite, da bomo skupaj dosegli zastavljeni cilj!
0€
19.500€

90%

17.547€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.