Slišiš Boga?

Nedelja, 25. november 2018, 5:30
Image

Večkrat se sprašujem, kako otrokom na primeren način prikazati vero, predvsem pa odnos do Boga. Nekako nočem biti vsiljiva in jim kar vse-povprek razlagati skrivnosti vere, a hkrati ne izpustim priložnosti, ko me katera od nadobudnih glavic kaj povpraša.

Malo več moraš moliti pa bolj naglas slišiš.Čeprav mnogokrat še zdaleč ni tako preprosto. Velikokrat upam na pomoč Svetega Duha, saj moje znanje še zdaleč ne zadostuje širini njihovih misli.

Tako me je zadnjič sin presenetil z vprašanjem: »Mami, zakaj pa Jezusa ne slišim tako na glas kot tebe?«  Seveda se sama nikoli nisem vprašala o tem. Notranji glas pač, si mislim. In se začnem takoj zapletati: »Ja, veš, On govori v tvojem srčku in kadar si priden, ga slišiš še bolj. Jezus je tudi Bog in zato drugačen od nas, ga drugače slišimo ...«

Medtem pristopi starejša hčerka in malemu preprosto pove: »Ja, malo več moraš moliti pa vse bolj naglas slišiš!« 

Oh, ko bi vsaj večkrat upoštevala njena navodila. Morda bi potem tudi lažje odgovorila našemu radovednežu.

Z otroki iskreno o veri

V uredništvu iskreni.net smo sklenili, da bomo ob nedeljskih jutrih z vami delili izkušnje pogovorov staršev z otroki o veri. To so resnična doživetja, drobtinice, iz katerih v veri raste vsa družina. So vprašanja, misli in doživetja, ob katerih otroci starše spodbujajo k razmišljanju in poglabljanju vere ... In si včasih modro, da le prikimujemo, kako je Oče "prikril modrim in razumnim, razodel pa otročičem" (Mt 11,25), odgovorijo kar sami.

Naj obogatijo tudi vas, vam morda dajo misliti, vam pomagajo, ko se boste soočili s podobnimi vprašanji ali pa vam bodo v spodbudo, da boste iskreno o veri z otroki pogumneje spregovorili.

Če bi tudi sami radi delili versko izkušnjo iz vaše družine, povabljeni, da jo na našem portalu delite z drugimi. Pošljete jo lahko na [email protected].

 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.