Nekaj idej za zimske aktivnosti z otroki

Uredništvo iskreni.net
Četrtek, 12. december 2013, 5:00
Image
druzina-zunaj

Ostanite aktivni skupaj s svojimi otroci – to je recept za zdravje in dobro počutje. Z otroci pametno izkoristite čas, vključite jih v svoje prostočasne aktivnosti in hišna opravila.

Aktivnosti zunaj

Kljub hladu je marsikakšen zimski dan čudovit za družinski sprehod. Ne pozabite ga izkoristiti. Ko zapade sneg, pa bi otroci tako ali tako ves čas preživeli ob kepanju in delanju snežakov. Druga zabava takrat skorajda ni potrebna.

Tečaj, vadbe in delavnice

Jesen in zima sta tudi časa, ko se običajno odpravimo na različne organizirane vadbe in tečaje. Izberite takšno obliko, da lahko zraven povabite tudi svoje otroke. Ponekod že imajo takšne in drugačne vadbe za otroke in starše, zagotovo pa se boste lahko skoraj povsod dogovorili, da bo vaš otrok vadil z vami. Zumba in plesni tečaji so odlična izbira za starše in otroke. Obstajajo tudi vadbe za mamice z dojenčki. Z večjimi otroki lahko obiskujete tudi kakšne ustvarjalne tečaje šivanja, fotografije, ročnih spretnosti in podobno.

Uredite prostor v stanovanju za igro in gibanje

Zagotovo imate v stanovanju kakšno sobo ali vsaj kotiček, kjer si lahko uredite prostor za telovadbo z otroki, za aktivno igro in gibanje. Namesto ležanja pred kavčem in igranjem igric, je odlična ideja »domača plesna zabava«.

druzina notri

Naredite opravila bolj zabavna

Hišna opravila si zamislite tako, da jih boste lahko opravljali skupaj. Naj bodo animirana in zabavna, preko igre in z veliko domišljije. Izmislite si plesno koreografijo z metlo ali sesalcem, tekmujte v pomivanju posode, pripravite skriti zaklad z nalogami, ki vključujejo hišna opravila in podobno.

Prepustite se domišljiji in zabavajte se.

Skupaj pripravite kosilo

Skupaj pripravite recept za kosilo, pojdite po nakupih, pri čemer naj imajo otroci svoje naloge. Zopet lahko pripravite nakupovanje kot orientacijo po trgovini, kot lov za izgubljeno zelenjavo, kot nakupovalno učno pot in podobno. Potem si naloge razdelite tudi med kuhanjem in skupaj pripravite okusen, zdrav obrok.

Pa veliko lepih zimskih trenutkov z vašimi otroci!

druzina-med-kuhanjem

Povzeto po: lifestylenatural.com

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.