Moja potolčena kolena

Piše: Ana Žagar
Petek, 30. avgust 2019, 5:30
Image
Zadnjič sem se odpravljala v mesto in v tej poletni pripeki v omari komaj našla kaj udobnega, a vseeno dovolj lepega. Ob pogledu na moje potolčene in malenkost brazgotinaste noge sem se kar hitro odločila za dolge kavbojke, ki zakrijejo nepopolnosti. Potolčene noge vendar niso za v javnost, me je prešinilo.

Za vsako brzgotino se skriva zgodba

In ko sem o tem razmišljala, ko sem se skoraj topila na vročem vlaku, sem ugotovila, da so brazgotine pravzaprav del mene. Nekaj jih je še od otroških dni, ko smo se podili naokrog, bolj sveže pa so nastale pri delu na kmetiji, na taboru pri skavtih in v naravi. Niso kaj posebno hude rane, le malce nerodna sem in mimogrede stikam modrice in praske, ki nato še kar nekaj časa 'krasijo' moje noge. Skoraj za vsako črto, ki se po mojem mnenju vidi že na daleč, se skriva zgodba. In za vsako vem, da ni nastala od ležanja na kavču pred televizijo.

Svoje obtolčene noge bi rada pokazala - glejte, živim, delam, v življenju se mi dogaja. In ne, nimam popolnih nog z modne piste in reklam.Iz napak, ki sem jih naredila, sem se veliko naučila. Večkrat slišan pregovor, da mladost skače čez potok, kjer je most, pač drži kot pribit. Mlada sem in se učim, največkrat na svojih napakah in tudi te je treba znati nositi. Ni lahko biti ponosen na nerodnost in spodrsljaje. Raje se človek postavlja s čim, kar je dosegel, padce pa pomete pod preprogo. Lažje je skriti praske in brazgotine pod dolge kavbojke, kot na ulico stopiti ponosen nanje. Najbrž veliko prispeva tudi družba s predstavo o lepi, idealni ženski, ki ima popolno kožo. Čeprav večkrat slišim, naj bom, kar sem, je potrebno veliko poguma, da izstopaš in se pokažeš svetu, da pokažeš svoje nepopolnosti in izraziš svojo krhkost.

Noge imajo pečat prehojene poti

Praske, brazgotine, napake na koži so del mene. Vesela sem, da mladost in počitnice preživljam zunaj, da nabiram izkušnje in pišem lepe spomine, cena so pač obtolčene noge.

Zato bi svoje obtolčene noge rada pokazala - glejte, živim, delam, v življenju se mi dogaja. In ne, nimam popolnih nog z modne piste in reklam. Resničen človek sem, Bog me je ustvaril tako in mi dal zdrave noge, polne spominov na lepe brezskrbne poletne dni.

Sedaj se manj obremenjujem z izgledom. Vem, da se bodo nekatere rane pozdravile, nekatere bodo ostale za vedno in vem, prišle bodo tudi nove. A sem ponosna na prehojeno pot, katere sledi se zrcalijo tudi na mojih potolčenih kolenih.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.