Moj tek do vode

Mojca Koren Lapajne
Petek, 20. september 2019, 5:00
Image
Z možem sva se šla rekreacijo. On s kolesom, jaz sem tekla in seveda sem ga v dveh minutah izgubila izpred oči. Izbrala sem daljšo pot in se rahlo precenila, koliko zmorem preteči brez vode.  

Končno sem pritekla izza ovinka in jo na koncu dolge ravnine zagleda - vodo. Zdelo se mi je, da ta pot še nikoli ni bila daljša in se počutila, kot da tečem na mestu. Zagledala sem, da proti meni pelje kolesar in prepričana sem bila, da je mož. 

"Super," sem pomislila, "ne bo se mi treba truditi do vode, saj jo ima on." Tako sem se veselo obrnila in tekla nazaj. Prikolesaril je mimo mene – in odkolesaril dalje.

Ni bil on. Usta sem imela že čisto suha in sem sklenila, da se obrnem in odtečem naprej v smeri vode. 
In ko tako utrujen človek sedi sam ob svežem potoku, ga prešine marsikaj. O vodi in o Živi Vodi.Da se ne bi brez potrebe trudila, sem vseeno poklicala moža. "Šel sem po drugi poti, sem že doma!" Krasno, res mi ni ostalo drugega, kot da se sama odvlečem do tiste vode ali pa tvegam dehidracijo do doma. 

Slišala sem jo že, kako se v vsem obilju preliva čez skale in skoraj čutila sem jo v zraku, ko je nenadoma v grmovju nekaj zašumelo. Moj tek v zadnjih močeh s suhimi usti se je spremenil v sprint proti domu.

 "Oh, si smešna," sem jezno dopovedovala sama sebi. "Zajec je bil, morda jež, ptica. Sedaj bi že lahko pila!" in sem se zopet obrnila nazaj proti vodi.

Končno sem jo dosegla. Še nikoli ni bila tako dobra, tako sveža. Navadna voda, ki ji potreba in hrepenenje dodata neverjetno vrednost.

In ko tako utrujen človek sedi sam ob svežem potoku, ga prešine marsikaj. O vodi in o Živi Vodi.

"Do Vode moram priti sama."

Na koga vse se zanašam, da mi bo Vodo v steklenici kar dostavil, ne da bi se sama potrudila zanjo? Kdo vse me na poti plaši? Koliko stvari me v vsakem dnevu ovira na moji poti do Vode? Koliko mi jih govori, da sploh nisem žejna? Kdo vse me prepričuje, da je sploh ne potrebujem? Kdo vse celo trdi, da Vode ni? 

Bog nikoli ni obljubil, da bo pot do Vode enostavna. Je pa zagotovil, da jo bo vedno v obilju in da bo potešila vsakršno žejo.

Če se vam zdi pot do Vode predolga, začnite z enim samim korakom, pa ji boste že bližje. Če menite, da so vaši tekaški copati stari in oguljeni, si priskrbite nove. Če pa niste prepričani, da je ravno Voda tisto, kar potrebujete, vam zagotavljam, da česa bolj osvežilnega še niste poskusili!

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.