Milijon mam, združenih v molitvi. Se želite pridružiti?

Mojca Koren Lapajne
Nedelja, 12. maj 2019, 5:30
Image

Million Praying Moms je projekt, ki želi združiti krščanske mame po vsem svetu v skupni molitvi. Pobudnice (ki so, seveda, tudi same mame), želijo, da bi vsaka mama, ki bi se pridružila, čutila, da je postala del velike molitvene skupine, v kateri ni nikoli sama.

To je idealen trenutek, da se v najtežjem delu dneva ustavimo in – molimo. Vsaka zase, a združene v eno.Ideja je zasnovana povsem preprosto. Vsak dan ob 16:12, ne glede na časovni pas, naj bi se mame pridružile molitvi. Vsaka zase sredi dnevnega kaosa poišče miren kotiček in se osredotoči na čudovit pogovor s svojim Stvarnikom. In se hkrati zaveda, da to poleg nje počne še milijon mam. S kakršnokoli stisko v danem trenutku torej prihajamo pred njega, je v ta namen po svetu zbranih veliko molivk. Si lahko predstavljate moč tega števila mam? Ali se to ne sliši zelo opogumljajoče?

Zakaj ravno 16:12?

Ideja izhaja iz mednarodnega zapisa ure 4:12 PM. Pismo Hebrejcem 4,12 pa pravi:

»Božja beseda je namreč živa in dejavna, ostrejša kakor vsak dvorezen meč in zareže do ločitve duše in duha, sklepov in mozga ter presoja vzgibe in misli srca.«

Besede, ki se nanašajo na Božjo besedo, so torej živa, dejavna, ostra, meč, ločevanje in presoja. To je Njegova beseda. To je razlog, da je naše življenje osredotočeno na Boga. In pobudnice projekta želijo, da to postane razlog, ki bo povezal milijon mam po svetu.

In zakaj ravno takrat?

Ker je to tako pregovorno kot dokazano najtežji čas v delovniku vsake mame. Iz služb se vračamo utrujene. Doma S kakršnokoli stisko v danem trenutku torej prihajamo pred njega, je v ta namen po svetu zbranih veliko molivk.nas čakajo pozornosti željni otroci. Če so mlajši in so preskočili popoldanski počitek, so v tem trenutku izredno tečni. Če so večji, jih je najverjetneje treba peljati na kakšno aktivnost. Ali z njimi delati naloge. Ali z njimi vaditi za glasbeni ali plesni nastop. Ali preverjati, koliko znajo za test naslednjega dne.

Treba je seveda tudi pripraviti pozno kosilo ali morda že razmišljati o večerji. Tudi kup umazanega perila čaka, da ga bo nekdo nametal v stroj in kup čistega potrpežljivo čaka, da bo nekdo v roke prijel likalnik. Morda se nam po glavi že plete, kaj vse moramo postoriti naslednji dan. Skratka, v mamini glavi je ob tem času preveč skrbi in v njenem srcu premalo miru.

Zato je to idealen trenutek, da se v najtežjem delu dneva ustavimo in – molimo. Vsaka zase, a združene v eno. Svet (pardon, dom) se zaradi ene minute ne bo podrl. Morda bodo po tem le vsi začudeno gledali, od kod ta umirjen mamin obraz.

Kako naj začnem?

Nastavite svoje opomnike vsak dan na 16:12 (4.12 PM). Umaknite se. Zadihajte. In za začetek poskusite z branjem naslednjih odlomkov in kratkimi molitvami.

Kajti Gospod daje modrost, iz njegovih ust prihajata spoznanje in razumnost. Iskrenim pripravlja uspeh, ščit je tem, ki hodijo v popolnosti. Tako pazi na steze pravice, varuje pot svojih zvestih. (Prg 2, 6-8)

»Gospod, bodi moj ščit!«


Zaupaj v Gospoda z vsem svojim srcem, na svojo razumnost pa se ne zanašaj. Na vseh svojih poteh ga spoznavaj in on bo uravnaval tvoje steze. (Prg 3, 5-6)

»Oče, pomagaj mi zaupati vate, naj se ne zanašam zgolj na lastno razumevanje sveta.«


Sin moj, to dvoje naj ti ne uide izpred oči, ohrani strumnost in preudarnost. Tvoji duši bosta življenje, tvojemu vratu okras. (Prg 3, 21-22)

»Gospod, podari mi modrost.«


Sin moj, pazi na mojo modrost, nagni uho k moji razumnosti, da boš skrnel za preudarnost in bodo tvoje ustnice ohranjale spoznanje. (Prg 5, 1-2)

»Oče, obrni moj pogled, moja ušesa in moje srce proti tvoji modrosti. Pomagaj mi biti razumevajoča.«


Pridružite se milijonu mam in opazujte, kako bo samo minuta molitve naredila veliko spremembo v poteku popoldneva, v odnosih, kako bo pomirila morebiten vihar, ki povzroča nemir v vaši duši.

P.S.: Če ste uporabnice socialnih omrežij in želite svojo izkušnjo deliti z drugimi mamami, lahko uporabite tudi hashtag #pray412 ali #millionprayingmoms in s tem pomagate deliti idejo.

Vir: www.millionprayingmoms.com

... je nekaj več

Ti iskreni.net daje nekaj več - bogati tvoje življenje in življenje tvoje družine? Pomagaj nam, da bomo lahko življenja bogatili še naprej in ti vsak dan znova prinašali iskrene vsebine, tisto nekaj več, zaradi česar nas tako rad/a prebiraš. Podpri naše delovanje z donacijo!

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.