Komu bi darovali ledvico? Otroku, možu? Kaj pa bivšemu možu?

Eva Strajnar
Sobota, 4. maj 2019, 14:27
Image
Mary Ziegler in Bill Henrichs sta začela hoditi, ko jima je bilo štirinajst let. Pri rosnih osemnajstih sta si obljubila večno zvestobo. Čeprav sta bila odločena, da bo trajalo vse življenje, jima je po 24 letih skupnega življenja zakon razpadel.

Kljub temu, da sta ločena že nekaj časa, je Billu darovala ledvico.Takrat sta sprejela pomembno odločitev – kljub razvezi se bosta trudila, da bo njuna ločitev čim manj vplivala na njuna otroka.

Čeprav v veliki meri to ni bilo mogoče, pa je v veliki stvari, ki jo je prineslo življenje, Mary dokazala, da lahko otrokoma preda zgled pristne nesebičnosti in prijateljstva z bivšim možem. Kljub temu, da sta ločena že nekaj časa, je Billu darovala ledvico.

Ostati v prijateljstvu

Ko je Bill izvedel da potrebuje presaditev ledvic, je mnogo prijateljev, znancev in sorodnikov opravilo preiskave, da bi ugotovili ali so primerni darovalci. Ustrezna darovalka je bila njegova hči, ki pa je ravno imela majhne otroke.

Ko je Mary to izvedela, ni želela, da bi ledvico darovala hči. Dala se je testirati in ugotovila, da je popolnoma ustrezna darovalka.

Za svoje dejanje je prejela veliko pohval, a sama ostaja preprosta: »Če je najina zgodba pripomogla, da bi se bivši partnerji boljše razumeli, je bilo vredno. Zame to niti ni bila odločitev. Na to gledam kot na pomoč bližnjemu.«

Vir: .goodnewsnetwork.org

Foto: thegolfclub.inf

Še malo ...
Do konca pomladne donacijske akcije je le še nekaj dni. Še danes nas podprite, da bomo skupaj dosegli zastavljeni cilj!
0€
19.500€

90%

17.547€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.