Kaj morate vedeti o depilaciji bikini predela

Maja Vovk
Piše: Maja Vovk
Torek, 7. julij 2020, 5:00
Image
Poletje je čas kratkih hlač in kopalk. Za marsikatero žensko to pomeni tudi dodatno skrb: dlake. Posebej tiste na bikini predelu, ki so postavljene na ogled, ko oblečemo kopalke. Redke so ženske, ki se ne obremenjujejo z njimi. Mnoge pa iščemo najprimernejši način, kako jih odstraniti, da bo vsaj za nekaj časa mir.

Če ste med tistimi ženskami, ki se počutijo bolj samozavestne »brez dlak«, bodo za vas koristne informacije o različnih načinih depilacije. 

Bikini depilacija versus Brazilska depilacija

Če odstranite le sramne dlake, ki ležijo izven spolovila, govorimo o depilaciji bikini predela. Brazilska depilacija pa pomeni odstranitev vseh sramnih dlak. 

  • Klasična bikini depilacija odstrani samo tiste dlake, ki so vidne, ko imamo oblečene kopalke. Je najmanj invazivna. 

  • Brazilska depilacija odstrani vse dlake na intimnem področju. To pomeni, da se odstrani dlake na sprednjem delu spolovila, dlake na velikih sramnih ustnicah in dlake okoli zadnjične odprtine. 

  • Odstranitev dlak me popkom in sramno kostjo, ki so pri nekaterih ženskah bolj izrazite.

Dlake na intimnem predelu lahko odstranite na različne načine. 

Britja bikini predela ne priporočam, saj pogosto pride do ureznin, vnetja dlačnih mešičkov in vraščanja dlak, poleg tega pa je učinek zelo kratkotrajen. 

Prav tako odsvetujem uporabo depilacijskih krem, ki razstopijo dlako. Nanašanje takšnih preparatov ni zdravo nikjer na telesu, še najmanj pa na intimnih predelih, kjer je koža tanjša in bolj občutljiva. 

Najpogosteje se uporablja depilacija z depilacijskimi trakovi, voskom ali sladkorjem. 

Kaj lahko pričakujete od prve depilacije bikini predela

Ne bom lagala: poseg je boleč. Ne glede na to, za kakšen način depilacije se odločite. Je pa res, da to bolečino občutimo različno: nekatere boli zelo močno, spet druge pravijo, da ni tako hudo. Na srečo pa so kasnejše depilacije občutno manj boleče. 

Učinek depilacije je viden nekaj tednov, dlake pa se sčasoma stanjšajo in razredčijo ter počasneje rastejo. 

Kaj pa nevarnosti depilacije?

Po depilaciji je lahko koža še nekaj dni bolj razdražena, lahko se vname. Zato se prvih nekaj dni po depilaciji izogibajte obiskom savne, kopanju v bazenu in sončenju. 

Raje bikini kot brazilska depilacija

Sramne dlake imajo svojo nalogo. Na venerinem hribčku ščitijo kožo spolovila, na sramnih ustnicah pa nožnico. Ginekologi opažajo, da imajo ženske, ki se intenzivno depilirajo, pogostejša vnetja nožnice in pogosteje prihaja do raznih okužb. Zato svetujejo, da si ženska depilira samo bikini predel, ki gleda izven kopalk. Ostale dlake pa naj si, če jo motijo, raje skrajša s škarjami ali strojčkom za striženje. 

foto: storyblocks.com

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.