Kaj jeseni početi zunaj z otroki?

Nataša Šmalc
Četrtek, 4. oktober 2018, 18:17
Image
Poletje nam je že pomahalo v slovo in vreme že kaže, da smo zakorakali v jesen. A naj to ne bo razlog, da se zapremo med štiri stene. Tu je nekaj predlogov, kaj lahko v jesenskem času počnete zunaj z otroki vseh starosti.

Gremo v gozd!

Gozd, ta čudoviti kraj, ki bo v vsej svoji lepoti zažarel prav v jesenskih dneh, kar kliče, da ga obiščete. Veste, da se prava sezona gob prične šele po 15. septembru. Ne? Zdaj veste. Hitro v gozd, nabirat okusne plodove, opazovati čudovite barve, se obmetavati z listjem, nabirati suhe veje in opazovati gozdno življenje.

Peka kostanja

Eden boljših razlogov, zakaj iti jeseni v gozd, je tudi kostanj. Ko ga naberete, ga je najbolje speči kar na prostem. V ta namen potrebujete zavarovan prostor, da se ogenj slučajno ne razširi, ter posodo za peko kostanja, katere dno lahko ima luknje - ni pa nujno. Najeste se, spočijete,  povrhu vsega pa se še pogrejete.

Mimogrede, tudi za gobe še ni prepozno! Otroci so pri njihovem iskanju mnogokrat uspešnejši od odraslih.

Nabiranje materiala za ustvarjanje

Jesen je pravi čas za nabiranje naravnega materiala za ustvarjanje. Zunaj je na voljo nešteto listov raznih barv in oblik, odpadlih plodov, lubja, lišajev in ostalih naravnih virov. Izkoristite bero za ustvarjanje jesenske dekoracije in pustite domišljiji prosto pot.

Pospravljanje vrta

Narava nam je spomladi in poleti dala toliko lepega in okusnega, da ji moramo jeseni povrniti s tem, da za naše vrtove tudi mi primerno poskrbimo. Naj si bo to zelenjavni, sadni, okrasni vrt ali zgolj zelenica, nekaj truda je potrebno vložiti v to da vrt pripravimo na zimski počitek, bodisi z zbiranjem listja, zbiranjem odpadnih vej, sajenjem jesenskega rastlinja in gnojenja. Vse to zmorejo tudi najmlajši otroci.

Jesenski izlet

Zakaj se ne bi odpravili do najbližjega ribnika, na hrib, za katerega vam vedno zmanjka časa ali celo na jesensko morje. Jesen je najbolj primeren čas za obisk gora, manj težavne ture pa so primerne tudi za majhne otroke. Izkoristite čas z otroki!

Softshell hlače

Da pri vseh teh jesenskih aktivnostih noge ostanejo suhe in obleke čiste pa vam ni potrebno več skrbeti, pa brez težav poskrbijo Softshell hlače za otroke in malčke.

 

Le zakaj bi vas pri vseh jesenskih aktivnostih ustavil mraz, dež, veter in celo sneg?! Z novimi Softshell hlačami, ki jih lahko ugodno kupite v naši spletni trgovini, boste brez težav kos vsem naštetim aktivnostim v rahlem dežju in vetru, saj ne prepuščajo vetra, ustavijo pa tudi nekaj vlage. O teh enkratnih Softshell dežnih hlačah nove generacije si lahko več preberete na naši spletni strani.

 

Hvala vam!
Donacijska akcija je končana. Hvala vsem, ki ste nas podprli. Verjamemo, da bomo v prihodnjih dneh dosegli in presegli tudi zastavljen cilj.
0€
19.500€

98%

19.076€
Akcija se zaključi:
30.06.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.