Cela vas poje, da bi pomagali mami z rakom

Mica Škoberne
Petek, 9. januar 2015, 7:00
Image
mend our mum
V času, ko se ljudje vedno bolj zapiramo v svoje tehnološko omrežene domove, vedno redkeje pa gremo ven, med svoje sosede, je še toliko lepša novica o vasi, ki je na izviren način stopila skupaj, da bi pomagala enemu svojih.

Berni Cliffe je 52-letna mama dveh najstnic, ki ima raka na trebušni slinavki v četrtem stadiju. Raka so ji odkrili junija in ji napovedali okrog 12 mesecev življenja. "Nekako kar predpostavljaš, da je tvoja mama nepremagljiva in da bo vedno tam," pravi 20-letna hči Terri, "zato se mi kar ni zdelo resnično, ko nam je povedala, da je pred nami samo še leto dni skupnega življenja."

V Angliji, kjer živijo, zdravstveni sistem Berni ne more več ponuditi veliko, zgolj paliativno oskrbo, nekoliko več pa obeta zdravljenje v ZDA, ki bi lahko podaljšalo njen čas z družino. A to zdravljenje je zanje prevelik finančni zalogaj, zato sta hčerki za pomoč prosili celo vas Audlem. Ena od njiju se je celo odločila, da ze leto dni prekine študij in se povsem posveti zbiranju sredstev.

mend our mum2

Berni s hčerkama Terri in Hannah

Sovaščani so se z veseljem odzvali in skupaj posneli pesem Amazing Grace. Pri snemanju in prepevanju je sodelovalo več kot 1000 vaščanov, snemanje pa je skupaj trajalo 250 ur. Sodelovale so skoraj vse skupnosti iz vasi, od gasilcev, skavtov, pritrkovalcev, učencev, verskih skupnosti, trgovin do obiskovalcev pubov. 

Njihova pesem je sedaj naprodaj na itunes, donacije pa zbirajo tudi na druge načine in so ravno na polovici poti do potrebnega zneska, ki znaša 100 tisoč britanskih funtov, toliko naj bi namreč stalo polletno zdravljenje z želenim zdravilom. Če Berni pomoči ne bi mogla koristiti, bodo sredstva namenili drugi bolni mami

Hčerki pravita, da vsakodnevno prihajajo do njih ljudje z novimi idejami, ena od maminih sodelavk je recimo opravila sponzoriran vzpon na Mount Everest. "Toliko ljudi, ki stoji za nami, nam res pomaga ohranjati osredotočenost na pozitivno in podpora, ki smo jo prejeli, je neverjetna," še dodaja 17-letna hči Hannah.

 

Vir: crewechronicle.co.uk

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.