»Če bi kristjani vedeli, kako močan je rožni venec, hudič ne bi imel več moči«

Uredništvo iskreni.net
Sreda, 23. oktober 2019, 5:00
Image
Z rožnim vencem je povezanih ogromno čudežev. Ne le takšnih, ki so se zgodili v preteklosti, ampak takšnih, ki se dogajajo danes in vsak dan. Ali veste, da molitev rožnega venca rešuje življenja? Da rešuje duše v tem življenju in v vicah? Veste, da lahko celoten narod ubrani pred nasiljem? Da v družinah ohranja ljubezen, zvestobo in lahko izprosi najrazličnejše milosti?

Vseh čudežev, povezanih z molitvijo rožnega venca, se ne da prešteti, zato naštevamo le nekaj uradno dokumentiranih, ki so se zgodili v zadnjih desetletjih. Sveti p. Pij je imenoval rožni venec »orožje za obrambo in rešitev, ki nam ga je podarila Marija, da ga uporabimo proti zvijačam peklenskega sovražnika. Ta molitev ima izjemno vrednost!«

Rožni venec rešil jezuite pred atomsko bombo (1945)

Ko je ameriška vojska 6. avgusta 1945 odvrgla atomsko bombo na Hirošimo, je umrlo okrog 140.000 ljudi. Le kilometer od kraja, kamor je padla bomba, je prebivalo osem nemških jezuitov, misijonarjev med Japonci, ki so vsak dan zvesto molili rožni venec. Na Japonsko so bili poslani, ker sta bili Nemčija in Japonska med vojno zaveznici.

Vse okoliške stavbe so se spremenile v prah, bivališče jezuitov pa je ostalo nedotaknjeno. Nihče izmed njih ni umrl, še več, vsi so živeli še dolgo po bombardiranju, ne da bi utrpeli škodo zaradi radioaktivnega sevanja. Znanstveniki in zdravniki so jih pregledali več kot dvestokrat, a niso odkrili logične razlage za takšen čudež. »Verjamemo, da smo preživeli zato, ker smo izpolnjevali naročilo iz Fatime. Doma smo vsak dan molili rožni venec,« so govorili menihi.

Rožni venec pomaga zrušiti diktaturo na Filipinih (1986)

Prebivalci Filipinov so stradali, medtem ko sta se predsednik Marcos in njegova žena Imelda kopala v bogastvu. Še danes krožijo šale o njenih 3.000 parov čevljev in 1.000 ročnih torbicah. Lačni ljudje so želeli končati diktaturo in izvoliti novega predsednika, Benigna Aquina, ki pa je bil pred očmi svoje družine umorjen. Po brutalnem umoru je Aquinova žena Cory začela organizirati proteste proti Marcosovem režimu. Ljudje so jo podprli in zbrali več kot milijon podpisov, da jo želijo za novo predsednico. A volitve so se izkazale za farso, v kateri je zmagal diktator, številni ljudje pa so bili ubiti in ranjeni.

Takrat je manilski nadškof Sin pozval k mirnemu protestu. Na stotisoče katoličanov se je zgrnilo na ulice, kjer so obkrožili tanke in oborožene vojake ter molili rožni venec in peli nabožne pesmi. V cerkvah so potekale maše in molitvena bdenja. Molitveni protest je trajal skoraj en teden, ko so vojaki nepričakovano zapustili tanke, odložili orožje in se pridružili mirni množici. Diktator Marcos je moral pobegniti iz države in vsa država je izbruhnila v praznovanju. V vseh cerkvah so darovali zahvalne maše, kot nova, demokratično izvoljena predsednica pa je prisegla Cory Aquino.

Rožni venec ustavil serijskega morilca (1978)

Sredi noči 15. januarja je Ted Bundy vdrl v stavbo v kampusu Floridske državne univerze in umoril dve dekleti, nato pa se je odpravil iskat novo žrtev. Ko je vstopil v tretjo sobo, je v rokah spečega dekleta zagledal rožni venec. Kij, ki ga je uporabljal kot orožje, je izpustil na tla in pobegnil.

Preživelo dekle je povedalo, da je ob odhodu na kolidž babici obljubilo, da bo vsak večer molilo rožni venec za zaščito, tudi če vmes zaspi. Prav to se je zgodilo v noči, ko je morilec vstopil v njeno sobo, zato je imela v rokah še vedno rožni venec. Ko so Teda Bundyja kasneje prijeli, je priznal več kot trideset brutalnih umorov in bil obsojen na smrt. Pred izvršitvijo smrtne kazni je svojemu duhovnemu spremljevalcu zaupal, da je tisto noč nameraval umoriti dekle, a ga je ob pogledu na njen rožni venec skrivnostna sila zadržala.

Serijski morilec je svojemu duhovnemu spremljevalcu zaupal, da je tisto noč nameraval umoriti dekle, a ga je ob pogledu na njen rožni venec skrivnostna sila zadržala.

Rožni venec pomaga rešiti Brazilijo pred komunističnim režimom (1962-1964)

V šestdesetih letih 20. stoletja je poskušal brazilski predsednik João Goulart v državi uvesti komunistični režim. Vlado je sestavil iz znanih komunistov in začel širiti komunistično propagando. Kardinal de Barros Camara je ljudem po radiu sporočil, da se lahko Brazilija reši komunistične grožnje, če bo poslušala fatimsko sporočilo o molitvi in spreobrnjenju. V odgovor se je predsednik Goulart norčeval iz rožnega venca, češ da bo državo in njen ekonomski položaj rešila vlada, ne pa drdranje molitvic.

Ena od prebivalk, Dona Amelia Bastos, pa je začutila, da situacije ne more prepustiti politikom. Ustanovila je Združenje žensk za demokracijo in pritegnila na desettisoče ljudi k dnevni molitvi rožnega venca. Na njeno pobudo se je zbralo neverjetnih 600.000 žensk, ki so se peš odpravile v São Paulo in molile rožni venec za mir. Njihov vzklik se je glasil: »Božja Mati, obvaruj nas usode in trpljenja mučenic iz Kube, Poljske, Madžarske in ostalih zasužnjenih narodov«.

Eden od komunističnih veljakov, Leone Brizola, je besen odvihral, ko je njegov politični govor preglasilo rožljanje tisočih rožnih vencev in tiha molitev. Med shodom, ki velja za enega največjih protikomunističnih protestov na svetu, ni bilo izgubljeno niti eno življenje. Ljudje so še naprej množično molili rožni venec in leta 1964 je predsednik Goulart pobegnil iz države skupaj s številnimi člani svoje vlade.


Znani vatikanski eksorcist, danes že pokojni Gabriele Amorth, pričuje: »Eden od mojih sodelavcev je med eksorcizmom slišal hudiča reči: ’Vsako zdravamarijo čutim kot udarec po glavi. Če bi kristjani vedeli, kako močan je rožni venec, bi bil to moj konec.«

Kako čudovita spodbuda za molitev, ali ne?

Povzeto po: miraculousrosary.blogspot.com, thepoweroftherosary.com

Še malo ...
Do konca pomladne donacijske akcije je le še nekaj dni. Še danes nas podprite, da bomo skupaj dosegli zastavljeni cilj!
0€
19.500€

90%

17.547€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
Primož Cankar
Torek, 29. oktober 2019, 19:03

Molitev rožnega venca dokazano pomaga. Tudi z znanstvenega vidika. Vendar ne tako, ko to opisuje članek. Recimo zgodba o Jezuitih je napisana, kot gola dejstva, pa že sami zgolj domnevajo, da jih je molitev rešila. Na portalu "catholicnewsagency" je angleško besedilo v dokaj identični obliki vašega članka, zgodba pa se povzema na več krščanskih portalih. Šel sem preverjat okoli tega župnišča, ki naj bi ostalo nedotaknjeno po čudežu. Dejstvo je, da so udarni in povratni val preživele večinoma vse razne zidane stavbe, kar je bilo pa leseno in papirnato, pa je izginilo. Se pravi to, da je neka zidana stavba preživela, ni čudež. Konkretno semenišče pa je tamkajšnji pater dal kar dvakrat ojačati in povezati, v bojazni pred potresi, v letih pred vojno. Torej o čudežu in vplivu rožnega venca, vsaj kar se te stavbe tiče, ne moremo govoriti. Kvečjemu bi lahko nekaj vpliva božje previdnosti pripisal patru, ki je leta pred vojno ukrepal tako, da je leta kasneje prav prišlo.

V ljudi, ki niso bili efektirani od žarčenja tudi verjamem. V taki iz kamna zidani stavbi, ki je zdržala eksplozijo in posledice, je vse možno. Vprašam pa se, čemu bi Bog izbral ravno nemške Jezuite, ki niso za deželo do takrat naredili še nič. Zakaj je pa dopustil, da se "Nagarekawa Methodist Church" podre? Verjamem, da so vsi župniki in Patri redno molili rožni venec. So ga ti Jezuiti nadpoveprečno veliko? Je fanatičnost tisto, kar Bog nagrajuje? Več vprašanj, kot odgovorov. Kaj dela verska fanatičnost pa zgodovina in sedanjost demonstrirata vsak dan. Samo pogledam spisek sedmih smrtnih grehov in so upam trditi, da je Bog prijatelj zmernosti. Vsaj 5 od sedmih je neposredno pretiravanje v nečem. Torej Bog ni extremist in ga ne podpira.

Zgodba o rožnem vencu v zvezi s temi Jezuiti je votla in protislovna. Nekaj je treba napisati lačni raji: "Kako čudovita spodbuda za molitev, ali ne?". Še bolj pa se nasmejem tistemu vatikanskemu eksorcistu, ki naj bi slišal Hudiča govoriti o udarcih po glavi pri molitvi zdravemarije... sploh, ko se moli ČRNI rožni venec :) Sem se že dostikrat v preteklosti vprašal s kom paktirajo vsi ti župniki, ki mladoporočencem darujejo črni rožni venec. Praviloma povedo, da so ga dobili z blagoslovom (prejšnjega) papeža. H komu se torej moli s črnim? Samo vprašam.