Božje crkljanje

Nedelja, 2. december 2018, 5:30
Image
Ležala je na kavču, neodzivna. Noč je bila naporna, borili smo se z visoko vročino, a ni nič pomagalo. Z možem sva se pogledala in se odločila za urgenco. Ker sem morala biti na razpolago ostalim otrokom, jo je odpeljal mož, jaz pa sem ostala sama s svojimi mislimi o tem, kaj bi še lahko naredila, da bi preprečila vse to. Začela sem moliti. In počasi prihajati k sebi. Misli, ki mi je hodila po glavi, nisem hotela sprejeti: trenutno ne moreš storiti nič več. Ne! Gotovo sem kaj spregledala, kaj pozabila. Gotovo je še kaj, kar lahko naredim, da bo moj otrok bolje!

V resnici sem v sebi že vedela. Naredila sem vse, kar je bilo potrebno, zdaj jo lahko prepustim zdravniku, da opravi svoje. Ampak še vedno me je stiskalo. Kako težko se je prepustiti!

On bo znal zame poskrbeti mnogo bolje kot, kljub trudu, jaz poskrbim za svoje otroke.Ko sem zvečer spet sedela na kavču in razmišljala o preteklem dnevu, je pritekel naš petletnik, ki je takoj opazil, da z menoj nekaj ni čisto v redu. Kakšni senzorji so otroci. Kot bi vedel, je rekel:  »Mami, a si danes sploh bila kaj s Tejo?« »Ja, seveda, ves dan sva bili skupaj, dokler niste tudi ostali prišli iz vrtca.« »Ja, ampak, mami, mislim tako, si zares bila z njo, tako da si jo crkljala?«

Vsi potrebujemo Božjega dotika in objema

Čutil je mojo negotovost, mojo nemoč in ne da bi vedel, mi je skušal pomagati. Namreč, v tem trenutku, ko me je vprašal, ali sem jo crkljala, sem vedela, da je bil dejansko moj dotik in objem tisto, kar je naša mala bolnica najbolj potrebovala. In sem ji lahko dala samo jaz. Varno zavetje. In v tem zavetju je vedela, da bo vse v redu. Čeprav bo morda morala v bolnico. Čutila je, da mi lahko zaupa.

Sinova mala modrost me je spomnila na to, kako pomembno je, da se tudi sama večkrat pocrkljam v Božjem naročju. Da mu prepustim vodstvo, zaupam in verjamem, da sem samo v Njem popolnoma varna. Da bo On znal zame poskrbeti mnogo bolje kot, kljub mojemu velikemu trudu, jaz poskrbim za svoje otroke. In konec koncev – če se mu bom prepustila, bo poskrbel tudi za moje otroke. Saj so vendar Njegovi. In jih ljubi z večno ljubeznijo.

Z otroki iskreno o veri

Imate tudi vi izkušnjo pogovora o veri z otroki? Tudi vas sprašujejo o tem, kaj kaj pomeni, zakaj je tako, vas spodbujajo k razmišljanju in poglabljanju vere ... In si včasih modro, da le prikimujete, kako je Oče "prikril modrim in razumnim, razodel pa otročičem" (Mt 11,25), odgovorijo kar sami. Pošljite svojo izkušnjo na [email protected]!

Naj vaša zgodba obogati tudi druge, jim da misliti, jim pomagajo, ko se bodo soočili s podobnimi vprašanji ali pa jim bodo v spodbudo, da bodo iskreno o veri z otroki pogumneje spregovorili.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.