Zakaj podpirava iskreni.net in Domovino? Aleš in Irena Rupar

Uredništvo iskreni.net
Torek, 29. maj 2018, 16:38
Image
Poročena sva 26 let in sva starša 5 otrok: treh študentov, dijakinje in 5-letnika. Družino preživljava z delom v najinem podjetju.

S spletnim portalom iskreni.net sva se srečala že v prvih letih delovanja. Pritegnili so naju članki, ki so pogosto odgovarjali na najina vprašanja in naju potrjevali tako pri vzgoji otrok, kot v najinem zakonskem odnosu in temeljnih vrednotah. Navdušilo naju je, da so spregovorili tudi o temah, katere so drugi mediji omalovaževali ali se jim izogibali.

Morava priznati, da sva se stežka odločila za redno doniranje. Začela sva z majhnim darom. Ko sva čez čas videla, da gre, sva postopoma znesek višala. In zanimivo, več kot sva dajala, bolje nam je šlo.

Morava pa priznati, da sva se stežka odločila za redno doniranje. Čeprav sva čutila željo, da bi podprla delo »iskrenih«, pa je bilo veliko razlogov, zakaj ne bi. Po ravnokar dokončani gradnji hiše, smo se znašli v precejšnjih dolgovih. Tudi za najino podjetje so bila tista leta zelo težka. Pravzaprav smo se finančno kar s težavo prebijali iz meseca v mesec.

Težko pa se je finančno prebijal tudi iskreni.net, odvisen predvsem od darov tistih, ki ga prebiramo. Zato sva začela, najprej z malim darom. Ko sva čez čas videla, da gre, sva postopoma znesek višala. In zanimivo, več kot sva dajala, bolje nam je šlo. Ne samo, da sva vedela, da s finančno podporo iskreni.net delava to, kar je prav (četudi včasih boli in je težko). Dejansko so se nama v podjetju odpirale nove možnosti in posledično je tudi družina finančno lažje zadihala.

Zakaj torej podpirava Iskreni z rednim mesečnim doniranjem? Najprej zato, ker denar res preudarno porabijo – dejansko naju čudi, kako zmorejo tako veliko narediti s tako malo sredstvi. V vseh teh letih s ponosom (ker je z najinim darom tam tudi kanček naju) spremljava vedno nove ideje, ki jih pri Iskreni uresničijo.

Ne samo, da ohranjajo vodilno vlogo med družinskimi portali, zaživel je tudi portal z družbenimi temami Domovina. Vedno znova naju Iskreni preseneča tudi z izvirnimi programi, s katerimi si upajo lotiti celo tako zahtevnih tem, kot so spolna vzgoja, naravno načrtovanje družin in zdravljenje neplodnosti. Predvsem pa v vseh teh letih ohranjajo hrbtenico – jasno zagovarjajo vrednote, ki jih drago stanejo. In to v dobesednem pomenu.

Irena in Aleš Rupar

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.