9 In če se ločitev zgodi tudi nama?

Uredništvo iskreni.net
Petek, 15. marec 2019, 1:00
Image
Karmen Kristan
V postni akciji bomo danes spoznali prvo gostjo – pričevalko Karmen, ki je v življenju izkusila bolečino ob razvezi, poleg tega pa še druge stiske.

Zakoncem nam bo prvi video, v katerem bo spregovorila Karmen, v spodbudo, da se ozremo na dragocenost lastnega zakona, in pomislimo, ali kje morda nepremišljeno stopamo po robu prepada …

Snemanje je potekalo leta 2016.

Vprašanje za pogovor med zakoncema

  • Sva kdaj pomislila, da bi se razpad zakona zgodil tudi nama?
  • Imam občutek, da morda kdaj »hodiva po robu«, morda celo malo odpirava vrata držam in dejanjem, ki bi v najinem zakonu lahko počasi širila razpoko?

Iskreno si zaupajta, četudi se vama stvari zdijo majhne.

Besedilo za premišljevanje

Kot Božji izvoljenci, sveti in ljubljeni, si torej oblecite čim globlje usmiljenje, dobrotljivost, ponižnost, krotkost, potrpežljivost. Prenašajte drug drugega in odpuščajte drug drugemu, če se ima kateri kaj pritožiti proti kateremu. Kakor je Gospod odpustil vam, tako tudi vi odpuščajte. Nad vsem tem pa naj bo ljubezen, ki je vez popolnosti. In Kristusov mir naj kraljuje v vaših srcih, saj ste bili tudi poklicani vanj v enem telesu, in bodite hvaležni. Kristusova beseda naj bogato prebiva med vami. V vsej modrosti se med seboj poučujte in spodbujajte. S psalmi, hvalnicami in duhovnimi pesmimi v svojih srcih hvaležno prepevajte Bogu. In vse, kar koli delate v besedi ali v dejanju, vse delajte v imenu Gospoda Jezusa in se po njem zahvaljujte Bogu Očetu.

Kol 3,12-17

 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9 do 12 let)

marec - maj 2020

Ljubljana, Celje, Koper, Sveti Duh, Nova Gorica,
Kobarid