3 pomembne novosti, ki čakajo iskreni.net v 2018 (FOTO)

Uredništvo iskreni.net
Petek, 15. december 2017, 16:23
Image
Včerajšnje sicer tradicionalno predbožično srečanje ekipe iskreni.net je bilo nekaj posebnega. Prvič smo namreč predstavili nekaj pomembnih novosti, ki nas čakajo kmalu v letu 2018.

Po uvodni predstavitvi dosežkov leta je direkor Zavoda iskreni.net Igor Vovk navzoče najprej seznanil z zasnovo nove celostne podobe naše družinske organizacije. Njen cilj je narediti znamko, ki se je v dobrem desetletju lepo uveljavila v slovenskem prostoru, še bolj prepoznavno, unikatno in sodobno sporočilno.

Druga velika sprememba, ki nas časa v 2018, je vzpostavitev prenovljene spletne strani. Navzoči so videli nekaj iz "delavnice", kjer se že od poletja trudimo in ustvarjamo skupaj z agencijo Mugo.

Prenova spletne strani je zelo komplesna, saj ne gre samo za spletno stran družinskih  vsebin, ampak celotne družinske organizacije in tudi spletne trgovine iskreni.net. Prenovo bodo doživele tudi vsebine iskreniPLUS in e-priprava na zakon. V ozadju pa so seveda tudi podatkovne baze naših uporabnikov in donatorjev, zato gre res za obsežen projekt.

Tretja sprememba pa bo zadevala organizacijo, ki skrbi za vse medijske projekte, izobraževanja in dogodke pod znamko iskreni.net, torej Zavoda iskreni.net. Prvo in zadnjo odgovornost za delovanje zavoda je vsa ta leta nosil direktor Igor Vovk, ki je obenem tudi ustanovitelj zavoda. Po dobrem desetletju pa se bo odgovornost porazdelila na večjo ekipo.

Vse te spremembe so še del procesa, za katerega upamo, da bo končne obrise dobil v prvih mesecih leta 2018 in da jih bomo takrat lahko v celovitejši obliki predstavili našim uporabnikom, donatorjem in širši javnosti.

Ne samo sadovi, ki se jih veselimo vsakič ob koncu leta, tudi napovedane spremembe, ki se dogajajo veliko bolj poredko, so sicer vedno sproščenemu predbožičnemu druženju dale še poseben čar, 34 zbranih (od nekaj več kot 70-članske ekipe) pa navdale z novim zagonom in optimizmom za prihajajoče leto.

"Mami, a tako pridna si bila, da si mene dobila?"

Na srečanju smo premierno predvajali tudi kratek družinski filmček, posnet po resničnem dogodku, ki ga je v članku z naslovom Odgovor mojemu sinu, ki je oba presenetil opisala mamica Mojca Koren Lapajne.

V filmčku je nastopil tudi resnični junak, ki je s svojim iskrenim in hudomušnim vprašanjem dal idejo zanj, Žiga Lapajne. Mamico je odigrala Darja Ovsenik, naš znani "televizijski" obraz iz oddaj iskreniPLUS. Režiser je bil Matjaž Feguš, direktor fotografije pa David Sipoš. 

Sicer si pa oglejte spodnje fotografije in pokusite doživeti delček vzdušja, ki smo mu bili priča včeraj ... In če je bilo včerajšnje srečanje namenjeno tudi zahvali ekipi za njeno celoletno delo, pa naj izrabimo to priložnost za en velik HVALA vsem uporabnikom in donatorjem iskreni.net za vse spremljanje in podporo v iztekajočem se letu!

predbozicno 01

Začelo se je resno. Besedo na koncu leta ima Igor Vovk, direktor Zavoda iskreni.net.

 

predbozicno 02

Avditorij zbrano posluša prvič. 

 

predbozicno 03

Avditorij zbrano posluša drugič. 

 

predbozicno 04

Manjkalo pa ni niti smeha ...

 

predbozicno 05

 ... morda tudi zaradi dinamične predstavitve ne?

 

predbozicno 06

Janez Cigler Kralj, trenutno voditelj e-priprave. Na njegovi desni Leon Jagodic, vodja zbiranja donacij, in Neža Rutar, vodja pisarne. Na njegovi levi Grega Strajnar, glasbena ekipa Festivala družin, Janez Rifel, NaPro zdravnik ter Andreja Barat, Eva Gajšek in Veronika Snoj iz ekipe Domovine.

predbozicno 07

Pogledali smo tudi finance. 

 

predbozicno 08

Dogajanje pozorno motri, seveda z največje možne distance Rok Čakš, urednik Domovine. Desno od njega njegova žena Lucija, članica ekipe portala iskreni.net, levo Tino Mamić, novinarsko pero Domovine.

predbozicno 09

Darja Ovsenik in Mojca Koren Lapajne sta zaskrbljeni. Zakaj le? Ker prijaha filmček, v katerem nastopata prva in druge sin :).

 

predbozicno 10

Filmček je bil posnet po resničnem dogodku, opisanem v članku Odgovor mojemu sinu, ki je oba presenetil.

In Žiga, ki nastopa v filmu, je dogodek tudi resnično zakuhal :).

predbozicno 11

"Mami, a tako pridna si bila, da si mene dobila?"

 

predbozicno 12

Najpomembnejši trenutek večera: predstavitev ideje prenove celostne grafične podobe. (Na fotografiji je še stari logotip.)

 

predbozicno 15

Brez skupinske fotke na predbožičnem srečanju ne gre.

 

predbozicno 16

Pa tudi brez klepeta ob prigrizku ne.

 

predbozicno 17

Petra Lukan, vodja programov v Zavodu iskreni.net, in Herve Le Roux, član sveta zavoda, sicer pa legenda slovenske Barke. 

 

predbozicno 18

Grega Strajnar, vodja glasbene ekipe Festivala družin, v elementu. Levo Leon Jagodic, vodja zbiranja donacij, desno Tilen Mlakar, tehnični urednik portala iskreni.net.

predbozicno 19

Janez Rifel, NaPro zdravnik, pri preizkušanju zdrave prehrane. 

 

predbozicno 20

Brez skoka na splet ne gre. Polonca Sokol, teologija telesa za mlade, Maja Janež, e-priprava, in Mojca K. Lapajne, iskreni.net.

 

predbozicno 21

Ecce homo! S promocijskimi darili ali kako ob koncu leta malo razbremeniti skladišče :). 

 

predbozicno 22

Tomaž Sokol, teologija telesa za mlade, in Klavdija Kralj s Tilnom Pijem v naročju, trenutno na porodniški in pri e-pripravi. 

 

predbozicno 23

Aleš Rupar, voditelj Zazrita si v oči in lastnik podjetja Viral d.o.o. (Plenice Racman) v pogovoru z Darjo Ovsenik, nekdanjo urednico portala iskreni.net, danes pa "full time" mamico (logično, ob petih fantih, ob tem 2x dvojčkih). 

predbozicno 24

Prihaja ... Miha Rutar, voditelj skupine za očete! (Je moral doma vse otroke porihtat, pa je malo zamudil.)

Foto: Štefan Kržišnik

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.