24 Pričevanje nekdanje zapornice – izziv prisluhniti

Uredništvo iskreni.net
Torek, 2. april 2019, 1:00
Image
slavi
Pred nami je pričevanje gostje, ki ima za sabo 3 leta zapora. V srečanju z zgodbo ženske, ki je tudi mama in partnerka bo na preizkušnji naš pogled na ljudi "z roba".

Srečanje z zgodbo naše gostje bo poseben izziv za nas. Povabljeni smo, da se ne prepustimo tehtanju krivde in pravičnosti kazni, ki jo je gostja že odslužila (obsojena je bila zaradi materialnega delikta), niti presojanju njenega ovrednotenja časa in izkušnje, ki jo je doživela v zaporu.

Povabljeni smo, da se srečamo, prisluhnemo in skušamo privzeti Božji pogled na človeka, ki je v očeh družbe najbolj »na robu«. Povabljeni smo, da začutimo, kaj taka izkušnja pomeni za družinske člane.

K tej drži nas je svojim osebnim odnosom do zapornikov vabil tudi papež Frančišek.

Vprašanje za pogovor med zakoncema

  • Tokrat ni izziva za pogovor. Povabljena, da ostaneta tudi brez komentarja. In se postavita v držo tistega, ki posluša.

Besedilo za premišljevanje

O da bi beseda odpuščanja dosegla vse! Naj klic k izkušanju usmiljenja nikogar ne pusti brezbrižnega! Moje vabilo k spreobrnjenju se obrača še vztrajneje k tistim, ki so zaradi svojega načina življenja daleč od Božje milosti. Posebej mislim na može in žene, ki pripadajo kaki kriminalni združbi, kakršnakoli je že. Za vaš blagor vas prosim, da spremenite življenje. To vas prosim v imenu Božjega Sina, ki ni nikoli, čeprav se je boril zoper greh, zavrnil nobenega grešnika.

Papež Frančišek: Obličje usmiljenja, 19.

Snemanje je potekalo leta 2006.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9 do 12 let)

marec - maj 2020

Ljubljana, Celje, Koper, Sveti Duh, Nova Gorica,
Kobarid