23 Včasih je lažje nekaj narediti za drugega človeka, kot pa ga sprejeti

Uredništvo iskreni.net
Ponedeljek, 1. april 2019, 1:00
Image
hand
Smo Slovenci dovolj usmiljeni? To vprašanje smo za slovo zastavili našemu tretjemu pričevalcu postne akcije, duhovniku Rafku Klemenčiču.

»Veliko je lepih primerov, a včasih imam občutek, da še vedno ločujemo usmiljenje in pravičnost, kot da si to nasprotuje …« odgovarja Rafko.

Vprašanje za pogovor med zakoncema

  • Kaj je nama lažje: narediti nekaj drug za drugega ali sprejeti drugega? Pomislita pri pogovoru o tem vprašanju na čisto konkretne dogodke v preteklih dneh, ko sta kaj delala za drugega: je bil v tem samo aktivizem (da obkljukam nalogo) ali je bila resnična drža sprejemanja?

Besedilo za premišljevanje

Neki človek je šel iz Jeruzalema v Jeriho in je padel med razbojnike. Ti so ga slekli, pretepli, pustili napol mrtvega in odšli. Primerilo pa se je, da se je vračal po tisti poti domov neki duhovnik; videl ga je in šel po drugi strani mimo. Podobno je tudi levit, ki je prišel na tisti kraj in ga videl, šel po drugi strani mimo. Do njega pa je prišel tudi neki Samarijan, ki je bil na potovanju. Ko ga je zagledal, se mu je zasmilil. Stopil je k njemu, zlil olja in vina na njegove rane in jih obvezal. Posadil ga je na svoje živinče, ga peljal v gostišče in poskrbel zanj. Naslednji dan je vzel dva denarija, ju dal gostilničarju in rekel: »Poskrbi zanj, in kar boš več porabil, ti bom nazaj grede povrnil.«

Lk 10,30-3

Foto: oceanfmelection.com

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9 do 12 let)

marec - maj 2020

Ljubljana, Celje, Koper, Sveti Duh, Nova Gorica,
Kobarid