22 Spoved: pokopati določene stvari iz preteklosti

Uredništvo iskreni.net
Sobota, 30. marec 2019, 1:00
Image
spoved
Duhovnik Rafko Klemenčič je v videu postne akcije spregovoril o tem, kako je prek spovedi v času preizkušnje pustil pokopati svojo preteklost in jo dal na razpolago Bogu, da je iz nje vzklila nova rodovitnost.

Rafkotovo razmišljanje o spovedi je ob začetku druge polovice postnega časa priložnost, da razmislimo o pripravi na velikonočno spoved. 

Vprašanje za pogovor med zakoncema

  • Kdaj bova opravila spoved pred veliko nočjo? Kako se bova nanjo pripravila?
  • Razmislita, ali ima vsak od vaju za tokratno spoved kakšno posebno željo, ali želi kaj posebnega prenesti pred Gospoda.

Besedilo za premišljevanje

Nikoli se ne bom naveličal poudarjati, naj bodo spovedniki pravo znamenje Očetovega usmiljenja. Spovednik ne more improvizirati. Spovedniki postanemo, ko se najprej sami postavimo kot prvi spokorniki med spokornike in iščemo odpuščanje. Nikoli ne pozabimo, da biti spovednik pomeni biti udeležen pri samem Jezusovem poslanstvu; to pa je v tem, da smo oprijemljivo znamenje neprestane Božje ljubezni, ki odpušča in rešuje. Vsak od nas je prejel dar Svetega Duha za odpuščanje grehov; za to smo odgovorni. Nihče od nas ni gospodar zakramenta, ampak zvest služabnik Božjega odpuščanja.

Papež Frančišek: Obličje usmiljenja, 17.

Bonus :)

Dragi udeleženci postne akcije, pri snemanju videov za postno akcijo smo »za vsak slučaj« posneli nekaj več materiala. Zato vam ob koncu tretjega postnega tedna dajemo na razpolago en bonus video. Nanj ni vezan noben izziv za pogovor, vsekakor pa vabljeni k ogledu.

Foto: catholicnews.org.uk

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9 do 12 let)

marec - maj 2020

Ljubljana, Celje, Koper, Sveti Duh, Nova Gorica,
Kobarid