17 Usmiljenje = nekdo, ki me razume, me ima rad in mi da še eno možnost

Uredništvo iskreni.net
Ponedeljek, 25. marec 2019, 1:00
Image
pomoc
»Fantom želim pokazati novo pot, tako kot so je meni pokazali drugi, ki so bili usmiljeni z mano,« pravi Mišo Babič, zdaj, ko bo delo z zasvojenimi z drogo v okviru Zavoda Pelikan Karitas postalo njegovo poslanstvo.

Tako bo Mišo postal nekakšen »misijonar usmiljenja«. Čeprav izraz misijonar usmiljenja v svetem letu v ožjem pomenu označuje izbrane duhovnike, ki jih pošilja škof, pa smo lahko to v širšem pomenu vsi, ki smo doživeli usmiljenje, zdaj pa ga oznanjamo naprej.

Vprašanje za pogovor med zakoncema

  • Kako sva drug drugemu (in svojim otrokom) »misijonarja usmiljenja«?
  • Kako živiva preprosto formulo, ki jo je danes izrekel Mišo: »nekdo, ki me razume, me ima rad, je človeški, je potrpežljiv«?
  • Zmoreva dati še eno možnost tam, kjer sva morda drug na drugim (ali nad otroki) že obupala?

Besedilo za premišljevanje

Povedal pa je tole priliko: »Nekdo je imel v svojem vinogradu vsajeno smokvino drevo in je prišel iskat sadu na njem, pa ga ni našel. Rekel je vinogradniku: 'Glej, tri leta je, kar hodim iskat sadu na tej smokvi, pa ga ne najdem. Posekaj jo torej; čemú še zemljo izrablja?' Ta mu je odgovoril: 'Gospod, pústi jo še to leto, da jo okopljem in ji pognojim, morda bo obrodila sad; če pa ne, jo boš potlej posekal.'«

Lk 13,6-9 (Del evangeljskega odlomka včerajšnje nedelje.)

Snemanje je potekalo leta 2006

Foto: michaelthornley.org

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9 do 12 let)

marec - maj 2020

Ljubljana, Celje, Koper, Sveti Duh, Nova Gorica,
Kobarid