Obrazi izbire: film, v katerem se predstavijo osebe, ki so preživele splav

Uredništvo iskreni.net
Ponedeljek, 27. januar 2020, 5:00
Image
V petek, 24. januarja 2020, je v Washingtonu že 47. leto zapored potekal Pohod za življenje, o katerem smo izčrpno poročali že na Domovini. Udeležilo se ga je preko 100.000 ljudi, kar si lahko ogledate v zanimivem posnetku tukaj.

Vabljeni, da si preberete ali prisluhnete govoru, ki ga je imel kot častni govornik ameriški predsednik Donald Trump, ki je med drugim dejal: "Danes sem kot predsednik ZDA resnično ponosen, da tukaj stojim z vami. Tukaj smo iz preprostega razloga: braniti pravice vsakega otroka, rojenega in nerojenega, da bo lahko izpolnil potencial, ki mu ga je dal Bog."

Sama prisotnost ter odličen govor ameriškega predsednika Trumpa sta nedvomno izstopajoča v poročilih o petkovem pohodu. Še zdaleč pa ni bila to edina stvar, ki je dogodek zaznamovala.

"Morali bi biti splavljeni, ampak živimo!"

Med drugim tako velja izpostaviti tudi kratki film, ki so ga posneli prav v namen tega pohoda ter ga med dogodkom predvajali. V njem je predstavljenih 14 oseb, ki so sam poseg splava preživele.

Ustvarjalci so film napovedali z naslednjimi besedami: "Zagovorniki splava naj tem osebam pogledajo v oči in spoznajo, da so to človeška bitja, da njihovo življenje šteje. Izbira je več kot le beseda. Izbira je oseba.“

 

Kratki film s pomenljivim naslovom Obrazi izbire daje gledalcem priložnost, da spoznajo, da so preživeli osebe in ne "izbira" nekoga.

Ustvarjalci filma so prepričani, da bomo spremembo miselnosti dosegli preko obrazov in glasov tistih, ki bi jih morali s splavom pokončati. Želijo, da se na mesto, ki je sedaj imenovano "izbira", postavi dejstvo, da se zanjo skriva obraz.

vir: lifesitenews.com

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
Primož Cankar
Torek, 4. februar 2020, 9:14

Oseba si vnaprej izbere svojo pot (oz. Bog jo določi vnaprej). To pomeni tudi ali bo splav uspal ali ne. V obeh primerih je božja volja. Kot je božja volja kdo bo pijan sedel za volan in kdo neprevidno prečkal prehod za peščce. "KAZEN" za storilce na zemlji sploh ni upravičena. Kazen nad storilcem je v bistvu zopet "kaznivo" dejanje. Je preizkušnja za družbo. Je Kristus koga kaznoval??? Pa bi lahko, vsakemu načaral oslovks ušesa, ko bi le hotel.