Zgled fanta, ki je dekletu pomagal ob prvi menstruaciji

Eva Strajnar
Ponedeljek, 26. november 2018, 16:55
Image
Iz prve roke lahko potrdim, da prva menstruacija lahko pride ob povsem napačnem trenutku, sploh, če s seboj nimamo vložkov.

Ko dekle dobi prvo menstruacijo ...

Vemo, da se kdaj pa kdaj zgodi, da kljub vsemu kaj pricurlja kam, kamor si ne želimo, da bi. 

Večinoma se ob tem nasmejimo ali pa se s priokusom grenkobe spomnimo kakšne od svojih anekdot. Lepe izkušnje so redke, še redkejše pa so tiste, kjer je glavni junak zgodbe mlad fant. Z vami delimo eno od lepih, ki jo je objavila neka mamica:

»Hči je danes na avtobusu dobila svojo prvo menstruacijo. Fant, komaj kakšno leto starejši od nje, ki ga ni poznala, jo je potegnil na stran in ji na uho zašepetal, da ima na hlačah madež. Ponudil ji je svoj pulover, da ga zaveže okoli pasu, da bo z njim lahko prišla iz avtobusa.

... in ji vrstnik pomaga

Ker ji je bilo nerodno, je ponudbo najprej zavrnila, ampak fant je vztrajal in ji dejal: »Imam sestro, razumem. Vse je v redu.«

Če ste mama tega fanta, bi vam rada rekla: hvala! Dobro ga vzgajate. Toliko slabih stvari slišimo na račun mladih in želim deliti tudi pozitivno zgodbo.«

Morda se vam dogodek ne zdi nič tako posebnega. A dekletu in njeni mami se je vtisnil v spomin. Tudi drugi ljudje, ki so zgodbo prebrali, so bili navušeni nad zrelostjo in empatijo, ki ju je pokazal fant.

Hkrati nas ta izkušnja deklata opominja tudi na to, da je otroke pomembno naučiti, kako deluje žensko in moško telo, da se je o tem treba pogovarjati ter da je takšno delovanje normalno in ne sramotno.

Foto: medisite.fr

 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.