Osmi dan je Bog ustvaril babico

Mojca Koren Lapajne
Nedelja, 9. september 2018, 6:00
Image
Obup. Neprespanost. Utrujenost. Poln koš nezlikanega perila. Naporen malček. Potreba po pogovoru. In kavi. In objemu. In ravno v teh trenutkih se na vratih pojavi – babica.

Zakaj? Ker jo je Bog ustvaril prav za te trenutke. Ne verjamete? Preberite si čudovit zapis blogerke in mamice treh otrok Lauren Eberspacher.


In bil je večer in bilo je jutro, osmi dan. Bog je rekel: »Potrebujem nekoga posebej skrbnega.« In tako je Bog ustvaril babico.

Bog je rekel, da potrebuje nekoga, ki bo vstal pred vsemi, nahranil otroke in s tem omogočil svoji hčerki počitek. Nekoga, ki bo lahko ves dan pripravljal obroke, menjal plenice in ostal pokonci do polnoči, da bo zložil vse perilo. Zato je ustvaril babico.

Videl je, da potrebuje nekoga z močnimi rokami, da bo lahko potiskal otroke na gugalnicah in hkrati dovolj nežnimi, da bo dete lahko v naročju uspaval. Nekoga, ki bo poklical otroke na mleko in kekse, nekoga, ki bo potolažil trmaste in sitne malčke. Nekoga, ki bo pripravljen pojesti hladno večerjo zato, da bodo vsi ostali lahko pojedli še toplo. Zato je ustvaril babico.

Bog je potreboval nekoga, ki bo s svojo ljubeznijo in sočutjem držal skupaj niti velike družine.Ugotovil je, da potrebuje nekoga, ki bo vso noč ostal buden ob nespečem dojenčku, da se bo lahko mamica naspala. Nekoga, ki zna peči pite in ima vedno na zalogi bonbone in ki pozna vse skrivnostne poti do kepice sladoleda. Nekoga, ki bi zmogel deževen dan spremeniti v avanturo. Nekoga, ki bi neutrudljivo bral knjige in pel uspavanke. Zato je Bog ustvaril babico.

Bog je potreboval nekoga, ki bo kršil pravila za maminim hrbtom in hkrati poznal meje, do katerih sme. Zato je ustvaril babico.

Bog je vedel, da potrebuje nekoga, ki bo dovolj močan, da bo držal za roko in spodbujal svoje otroke skozi najtežje trenutke starševstva. In nekoga, ki si bo vzel odmor od vsakdanjih opravil za to, da bo znal povedati resnico in deliti modrost. Zato je ustvaril babico.

Potreboval je nekoga, ki bo ljubil brezpogojno in se pri tem nikoli ne utrudil. Nekoga, ki bi crkljal, objemal, žgečkal in otrokom pripovedoval o Jezusu. Nekoga, ki bo držal skupaj niti velike družine s svojo ljubeznijo in sočutjem. Nekoga, čigar že samo nasmeh bo zdravilen. Tako je ustvaril babico.

Vir: herviewfromhome.com

Foto: wesleymanor.org

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.