Menite, da je mlade med 11. in 16. letom potrebno učiti o analnem seksu?

Eva Strajnar
Četrtek, 27. julij 2017, 16:00
Image
teen vogue2
Ciljna publika revije Teen Vouge so najstnice, stare med enajst in šestnajst let. Urednikom revije se ne zdi prav nič nenavadno, da jim v branje ponudijo članek z naslovom »Vodnik za analni seks; kako ga izvesti na pravilen način«.

Medtem ko mnogo spolno aktivnih odraslih zavrača analni seks zaradi bolečin in nevarnosti mnogih okužb, najstniška revija mlade deklice k temu spodbuja. Članek, ki nagovarja, da je analni seks nekaj povsem normalnega in ga vendar izvajajo že skoraj vsi, kaže na očitno politiko urednikov, da mlade preobrazijo in jim izkrivijo sliko spolnosti. »Vaši možgani so morda že oblikovani, a vaša hči – ona je pripravljena na vse novosti in poglede, ki so v modi,« je precej očitna politika urednikov revije.

Izobraževanje o spolnosti starši ne smemo prepustiti revijam

Revija, ki množično promovira prehiter vstop v aktivno spolnost, je imela na spletni strani septembra 2016 okoli 5,4 milijonov obiskovalcev. Predvsem najstnic, pa tudi najstnikov, ki jih zanima svet mode in slavnih. A revija ob tem odkrito in brez tančic mlade s svojimi članki spolno »izobražuje« – kako uspešno masturbirati, zakaj je homoseksualnost popolnoma sprejemljiva oblika spolnosti, kako pomagati prijateljici po splavu (o tem smo že pisali) …

Avtorica članka, Gigi Engle, ki je navedena kot novinarka, seksologinja in govorka, se je tokrat lotila teme analnega seksa. Medtem ko, ironično, mladim zatrjuje, da je najbolj pomembno to, da svoje telo dobro poznamo, hitro navrže, da je analni seks popolnoma naraven način spolne aktivnosti.

Prehitro v svet spolnosti – slaba dota

Čeprav mnogi njeni bralci niti niso dopolnili let, ko bi začeli biti spolno aktivni, se v članku osredotoči na to, kateri lubrikanti so primerni za uporabo in kako vstavljati »seks igrače« v zadnjico, da se ogreješ za kasnejše »večje objekte«. Na svojem profilu dodaja link, kjer predlaga strani, kjer se da kupiti takšne igrače.

Englova pripravi svoje »učenke« na verjetnost, da se bodo srečale tudi z nekoliko bolj neprijetnimi rečmi, kot so fekalije, in dodaja: »Seveda boste prišle v stik s fekalijami, saj je to vendar zadnjična odprtina. To je tam, kjer kakamo. Pričakovati, da imamo lahko analni seks brez fekalij, ni realistično. Ampak to ni nič nenavadnega. Vsi kakamo. In imamo rit

Ob tem ko je tako konkretna, pa niti z eno besedo ne omeni nevarnosti ali slabosti analnega seksa. Med drugim zapiše: »Občutek, ki ga doživimo po analnem seksu, je polnost, ki je lahko čudovita.« Nobene besede o tem, da je lahko analni seks zelo neprijeten. Ali nevaren.

Kaj pa naši otroci?

Predstavljajte si, da takšen članek prebere vaša trinajstletna hči? Ali da to celo pogosto bere?

Ne dopuščajmo, da otrokom podobne revije oblikujejo podobo spolnosti! Medtem ko bi v občutljivem obdobju zgodnjega najstništva dekleta morale poslušati o spoštovanju svojega telesa in vrednosti njih same, ne glede na to, kako jih vidijo fantje/moški, prebirajo o tem, kako je najbolje doživeti užitek, kako se dobro naučiti masturbirati …

Zato prepustimo zgražanje ob takšnih revijah. Zavihajmo rokave in pomislimo, kaj lahko naredimo, da otroka pred njimi zaščitimo.

Nujna naloga starša je, da se z otrokom odkrito in brez zadržkov pogovarja. Vprašajmo jih za mnenje, prisluhnimo jim, koliko sami vedo o spolnosti in jim pomagajmo z zdravimi pogledi. Predvsem pa ne čakajmo, da informacije dobijo drugje.

Preberite več:

Viri: lifesitenews.com, breitbart.com

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.