8 razlogov, zakaj več znanja ne uniči spontanosti v postelji

Polonca Sokol
Petek, 7. marec 2014, 5:00
Image
tt-parcek
Se vama še vedno zdi, da področja intimnosti ni dobro razumsko poglabljati, ker to lahko uniči vso spontanost? Povedala vam bom eno dobro o spontanosti!

Spontana intimnost

Na simpoziju Teologije telesa v Rimu sem imela čast prisluhniti Christopherju Westu - najbrž najbolj znanemu posredovalcu Teologije telesa neverjetnim množicam poslušalcev (od vernih do nevernih in drugače vernih) v svetu.

Njegov talent je neverjeten. Ne samo, da ima veliko znanja, ima tudi izreden igralski in pevski talent. A med vsemi talenti zagotovo nima talenta za igranje violine. Preverjeno!

Tudi on je postavil pred nas trditev, ki mu jo pari mnogokrat izrečejo: "Ali poglabljanje o najinih spolnih odnosih in študiranje tega, v kaj naju tudi preko spolnih odnosov vabi Gospod, ne uniči vse spontanosti v najini postelji?

Nato je to razmišljanje predstavil zelo nazorno. Svojo prijateljico, ki je bila z njim kot glasbena gostja, je prosil za violino. Vzel jo je v roke (violino seveda) in z njo poskušal biti spontan ...

Lahko si predstavljate, da smo si udeleženci v dvorani zatiskali ušesa in s sočutjem opazovali zgrožen obraz violinistke.

Oh, ne ... spontanost brez znanja je obupna!

Potem je Christopher prosil za malo spontanega igranja še prijateljico. S svojim znanjem, ki ga je poglabljala leta v glasbeni šoli, talentom ki ga ima, in številnimi urami vadbe je iz violine povsem spontano zvabila čudovito melodijo, ki bi jo lahko poslušal in poslušal ...

Jaaa! Spontanost, ki je sad izobraževanja in vaje, se zdi prečudovita!

West je dosegel svoj namen: če želimo, da bodo naši spolni odnosi lepi zaradi spontanosti in bo spontanost vodila do notranje sreče ..., se o njih moramo česa naučiti (in z dosti učenja in vadbe se tudi brez talenta daleč pride ;))! 

Zato tečaj Teologije telesa ni "kar nekaj" in predvsem ni nekaj, kar bi vama škodovalo, temveč je nekaj, kar bo vajin odnos nadgradilo, poglobilo in (na dolgi rok) zagotovo izboljšalo spolne odnose. Osrečujoči odnosi pa so ZELO pomembni v zakonu, kajne?

Če niste prepričani, naj vas spomnim na misel, ki veje iz vsebin Teologije telesa, ki nam jih je posredoval papež Janez Pavel II.: "Kakršna bo vajina spolnost, takšen bo vajin zakon in takšna bo vajina drža do otrok."

8 razlogov za tečaj Teologije telesa (z izjavami udeležencev)

 1. Ker je skrajni čas, da tudi vidva slišita sporočilo Teologije telesa. ("Zakaj nama tega ni nihče povedal?!")
   
 2. Ker je čas, da se povežeta na globljem nivoju. ("Zdi se mi, kot da sva se na novo zaljubila ...")
   
 3. Ker je vajino znanje Teologije telesa dobra popotnica za vaše otroke. ("To bi morala slišati, ko sva bila najstnika ... Za nazaj ne moreva spreminjati stvari, veva pa, kako se bova pogovorila z najinimi otroki.")
   
 4. Ker se lahko spremenijo tudi vajini spolni odnosi - na bolje! ("Spolnost doživljava mnogo bolj intenzivno! Sama tega res nisem pričakovala! Kot bi se resetirala in začela povsem drugačno poglavje ... predvsem ... no, ne bi preveč intimno ... z vašim izrazom - bolj osrečujoče!")
   
 5. Ker vaju lahko zadane ("Že po prvem srečanju skupine sem čutila, da je to nekaj, kar sva potrebovala in bo za vedno vplivalo na najin odnos!")
   
 6. Ali pa vaju ne zadane, a vaju počasi spreminja na bolje ("Naju ni udarila strela ... ne ob knjigi ne na tečaju. Ampak po tečaju Pot v srce se dogajajo spremembe na bolje počasi iz dneva v dan.")
   
 7. Ker samo mislita, da ne potrebujeta ("Tečaj sva dobila za darilo. Sva še frišno poročena in nisem si mislil, da obstaja še tako široko odprto polje, kjer se lahko bolje poveževa in še utrdiva najino zvezo!")
   
 8. Ker ... ("Moja žena se mi zdaj zdi tako lepa, da bi se še razjokal, če ne bi bil moški!")

 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.