Torinski prt danes in nekaj naslednjih dni na ogled preko spleta!

Uredništvo iskreni.net
Sobota, 11. april 2020, 5:00
Image
Po tem, ko je torinski nadškof Cesare Nosiglia v zadnjem času prejel številne prošnje, da bi postavil torinski prt v teh razmerah na ogled, se je odločil, da to tudi naredi. Na način, ki je v tem času edini, preko katerega lahko doseže veliko ljudi – preko televizije in spleta.

"Prejel sem na tisoče prošenj ljudi, bolnih in zdravih, mlajših in starejših, ki me prosijo, da bi v razmerah, v katerih smo se znašli, imeli možnost v velikem tednu moliti pred relikvijo prta, moliti h Kristusu, ki je umrl in vstal," je povedal nadškof in se odločil, da prošnjam mnogih ugodi.

Tako bomo lahko od danes, 11. aprila pa vse do 17. aprila po vsem svetu preko televizije in spletnih kanalov spremljali izpostavljen prt, v katerega je bilo po izročilu zavito Jezusovo mrtvaško telo. Nadškof Nosiglia ga bo z molitvijo počastil danes ob 17h. Razstavljen bo v stranski kapeli stolnice. Neposredni prenos boste med drugim lahko spremljali na uradni spletni strani torinskega prta.

Nedvomno gre za priložnost, ki jo velja izkoristiti, zato se za hip, kot družina, preko spleta pomudimo pri njem! Saj, kot še dodaja nadškof Nosiglia, "nas nič in nihče ne more ločiti od Njegove ljubezni, kajti on je zvest za vedno, z Njim nas povezuje nerazdružljiva vez. Prt nam govori v srce z velikim mirom, kot bi nam hotel reči: Imejte vero, ne izgubite upanja, kajti moč Božje ljubezni in Njegovo vstajenje premagata vse!" Kako spodbudno za vse nas v teh dneh!

vir: cruxnow.com

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.