"Rožni venec otrok": gibanje, ki spreminja svet na bolje

Mojca Koren Lapajne
Nedelja, 13. oktober 2019, 5:00
Image
Pred osmimi leti, 10. aprila 2011, se je župnija v ameriški zvezni državi Connecticut znašla v težki finančni situaciji. Župnik je dobil navdih, da spodbudi otroke k molitvi pred Devico Marijo v prepričanju, da bo njihova molitev najprej uslišana.

Otroci so se zbrali k molitvi rožnega venca in Marija jih je uslišala že takoj naslednjo nedeljo, ko je bila nabirka pri sveti maši rekordno visoka.

Ideja, ki se je razširila na vseh 6 celin

Iz tega lokalnega dogodka, polnega upanja in zaupanja, pa se je rodilo gibanje "Rožni venec otrok" (v originalu "Children's Rosary").

Najprej se je razširilo po Ameriki, danes pa je prisotno na šestih celinah sveta v kar 27-ih državah, med Iz Kenije pričujejo o tem, da so na ozemlju tistih župnij, kjer deluje to molitveno gibanje, ugasnili nemiri in se izgladili spori.drugim tudi v Keniji, Argentini, Angliji, Avstraliji, Indiji in Mehiki. Kar nekaj čudežev je že zabeleženih kot "posledica" teh molitev, med drugim iz Kenije pričujejo o tem, da so na ozemlju tistih župnij, kjer deluje to molitveno gibanje, ugasnili nemiri in se izgladili spori.

Njihovo poslanstvo je ustanavljanje molitvenih skupin otrok, starih od 4 do 14 let. Ob svojem oznanjanju večkrat poudarijo, kako pomembna je prav molitev otrok, saj so bili vidci iz Fatime, Lurda pa tudi Medžugorja ravno otroci.

 

Če bi želeli biti pobudnik v vašem kraju, so na spletni strani childrensrosary.org podana tudi preprosta navodila, kako začeti s takšno molitveno skupino v katerikoli župniji in kakšen naj bi bil program teh molitvenih srečanj.

vir: childrensrosary.org

Več o naslovni fotografiji, ki je poimenovana prav Marija otroškega rožnega venca, si preberite tukaj.

 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9 do 12 let)

marec - maj 2020

Ljubljana, Celje, Koper, Sveti Duh, Nova Gorica,
Kobarid