Mednarodni teden nošenja – sprehodi z nosilkami

Valentina Pavlič
Petek, 28. september 2018, 15:45
Image
Letos bo, med 1. in 9. oktobrom 2018 potekal že 10. mednarodni teden nošenja. V tem tednu se bo zato zvrstilo nekaj dogodkov, na katere smo lepo povabljeni prav vsi!

Sprehod z nosilkami – že desetič

Prvo druženje z nosilkami se je v Ljubljani zgodilo ob prvem mednarodnem tednu nošenja, leta 2008, na pobudo Urške Podvršič, svetovalke in trenerke za nošenje otrok (Die Trageschule). Urška je dogodek organizirala z mlajšo hčerko v Ring slingu (ruti z obročem) ter velikemu številu staršev, ki so se udeležili dogodka, pomagala tudi z odgovori na številna vprašanja o nošenju (ki je bilo takrat v Sloveniji še v povojih). Druženje se je zgodilo tudi naslednje leto in še naslednje …  

Poleg druženja je pomemben poudarek dogodka tudi to, da se nošenje vidi na ulicah – zato se druženja začenjajo s sprehodom.

Se sprehoda lahko udeležim samo z dojenčkom v nosilki?

Sprehod z nosilkami ni namenjen samo mamicam in očetom, ki trenutno aktivno nosijo, ampak je namenjen tudi mamicam in očetom, ki so nosili, njihov otroček pa je sedaj morda že na poganjalcu – pridite in podelite svoje izkušnje z nosečnicami, ki se z nošenjem šele spoznavajo. Dobrodošle tudi tete, strici, babice, dedki …  Skratka, dobrodošli vsi, ki vam je nošenje blizu.

Na sprehodu z nosilkami namreč pokažemo, kako veliko staršev že ponosno nosi, kako veliko staršev je že izkusilo prednosti in koristi nošenja … Kako veliko nas je! Poleg druženja pa bomo lahko tudi izmenjali izkušnje, preizkusili kakšno drugo nosilko, se spoznali s trakovi.

Sprehod z nosilkami po Mariboru – že tretjič

Mednarodni teden nošenja bomo otvorili s sprehodom z nosilkami po Mariboru, in sicer že to nedeljo, 30. septembra 2018. Ob 15ih se bomo zbrali na Trgu svobode, se sprehodili po mestnih ulicah ter druženje nadaljevali v mestnem parku. Več o dogodku: https://www.facebook.com/events/2678846028807859/

Sprehod z nosilkami po Ljubljani – prva soboto v oktobru

V Ljubljani se bomo zbrali na tradicionalen dan – prvo soboto v oktobru – torej 6. oktobra 2018 ob 15ih na Prešernovem trgu. Sprehodili se bomo čez center ter druženje nadaljevali v Tivoliju. Več o dogodku: https://www.facebook.com/events/2176201565997718/

Sprehod z nosilkami organiziramo svetovalke za nošenje otrok, kontakt za oba dogodka sem Valentina Pavlič (040 512 633).

Pobuda mamic

Letos so se za organizacijo dveh dogodkov v mednarodnem tednu nošenja odločile tudi mamice same. Organizirajo namreč sprehod z nosilkami na Rožnik v torek, 2. oktobra 2018 ob 10ih (zbirno mesto pri Čolnarni) – več o dogodku na povezavi; v četrtek, 4. oktobra 2018 pa še druženje ob kavi in sejem rabljenih nosilk v Družinskem centru Mala ulica. Kontakt za oba dogodka je Neža Marolt (031 549 055). 

V tednu nošenja imamo za vas posebno ponudbo tudi v trgovini Iskreni. Nosilko Boba 4G namreč lahko od 30. 9. do 7. 10. dobite s 25 % popusta! Cena velja do odprodaje zalog.

 
Hitro v našo spletno trgovino po novo nosilko: https://www.iskreni.net/trgovina/product/boba-4g/
 
Seveda pa si lahko kadarkoli pri nas nosilko tudi izposodite (LINK: https://www.iskreni.net/trgovina/product-category/rad-bi-se-nosil/izposoja-nosilk-in-trakov/) ali pa poiščete nasvet pri naši svetovalki za nošenje Valentini (LINK: https://www.iskreni.net/programi/event/nosilke/).
 
Najdete nas v naši trgovini na Nazorjevi 1 v Ljubljani, kjer se lahko srečamo vsak dan od ponedeljka do petka od 9:00 do 14:30, še lažje pa je, če nas obiščete na spletu: www.iskreni.net/trgovina

 Foto: osebni arhiv avtorice

 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Vikend za pare, ki čakajo otroka ... otroka pa ni in ni

13. do 15. december 2019

Frančiškanski samostan,
Nazarje

Čudovita princesa (9 do 12 let)

22. november 2019 ob 17.30

Maribor, Kobarid,
Ljubljana