[Družinska adventna akcija 2019] Z medvedkom Benjaminom na poti v Betlehem

Uredništvo iskreni.net
Petek, 29. november 2019, 14:00
Image
Tisti, ki delamo v centru Ljubljane, smo bili pred že kar nekaj časa opomnjeni, da se bližajo božični in novoletni prazniki. Nekateri mojstri so postavljali smreko in obešali lučke, drugi postavljali praznične stojnice. Vse je pripravljeno in le še malo od trenutka, ko bo mesto zasijalo v vsem svojem sijaju.

Vendar pa si mnogi poleg nakupovanja in opazovanja lučk želimo na prihajajoč božič, predvsem pa na rojstvo Odrešenika, pripraviti tudi drugače. Želimo se zbirati ob adventnem venčku in prebirati zgodbe, ki nam bodo razkrile pomen in poslanstvo Božjega Deteta in nas povezale med seboj.

Z medvedkom Benjaminom na razburljivo pot!

Zato smo za letošnjo adventno akcijo Zavoda Iskreni izbrali zgodbe iz knjige Kdaj bo že božič? nemške pisateljice za otroke Antonie Schneider, ki jih je prevedla Manica Marolt. V Preproste kratke zgodbe bodo gotovo nagovorile tako vas kot vaše otroke.zgodbah spremljamo malega medvedka Benjamina, kako sledi zvezdi repatici v Betlehem, na poti pa skozi različna srečanja in dogodke krepi svoje zaupanje v Boga. Njegova pot je namreč vse prej kot predvidljiva. Sreča namreč marsikoga, od velikana do mravlje, od osla do vola, pa od palice do krone. In prav vsako srečanje mu da misliti, nam in našim otrokom pa izhodišče za razmislek in pogovor. 

Izhodišča za pogovor in dnevne naloge za spodbudo

K zgodbam je prevajalka dodala še kratke dnevne naloge za otroke, seveda pa nikakor ni prepovedano, da se jim pri njihovem izpolnjevanju pridružimo tudi starši. Tako kot tudi ne pri barvanju ilustracij, ki jih je pripravila Lucija Pajk. 

Vabljeni torej k branju. Preproste kratke zgodbe bodo gotovo nagovorile tako vas kot vaše otroke. Z njimi si boste popestrili decembrske večere, upamo pa tudi, da boste z njihovo pomočjo pripravljeni na doživeto praznovanje enega izmed najpomembnejših krščanskih praznikov.

»Odkar je pred leti knjiga pripotovala iz Amerike v naš dom, advent ne mine brez nje. Potovanje malega medvedka Benjamina v Betlehem pritegne v branje tako male kot velike, saj na otroško preprost način predstavi moč in veličino Boga. Vsako nadaljevanje zgodbe le še stopnjuje ozračje pričakovanja Božiča: a ne na bleščav in evforičen način. Nasprotno: ob medvedkovih dogodivščinah se naš dom večer za večerom umirja in medsebojni odnosi krepijo, saj naša srca skupaj z njim prihajajo v Betlehem. Čeprav je potovanje večkrat naporno in bi najraje kar odnehali, pa se ob iskricah, ki se na sveti večer iskrijo iz otroških oči, zaveš, da sta trud in odpoved dobila smisel in da je božič res lahko Božič,« je o letošnji adventni akciji povedala prevajalka Manica Marolt.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9 do 12 let)

marec - maj 2020

Ljubljana, Celje, Koper, Sveti Duh, Nova Gorica,
Kobarid