Dragi Frančišek, vse najboljše!

Uredništvo iskreni.net
Ponedeljek, 17. december 2018, 18:05
Image
Vse najboljše papež Frančišek, lahko vzkliknemo danes, na 82. rojstni dan  Jorgeja Mario Bergoglia, ki vodi našo Cerkev. Danes smo še posebej povabljeni, da se v molitvi spomnimo na Frančiška, ki pogosto prosi, naj molimo zanj.

Tako rojstni dan praznuje papež

Papeževi rojstni dnevi so nekaj posebnega, a vedno minejo v duhu Frančiškovega veselja. Lani je tako gostil zabavo, na kateri je stregel 4m dolgo pico (je velik ljubitelj pice), leto prej je gostil rojstnodnevni zajtrk, h kateremu je povabil osem brezdomcev, ki so se sladkali s sladicami njegove domovine – Argentine. Pred tremi leti pa se je Frančišku na čast na Trgu sv. Petra za tango »en masse« zbralo na tisoče ljudi. Letos je rojstni dan praznoval skupaj s skupino otrok, ki se zdravijo v pediatrični kliniki sv. Marte v Vatikanu.

Okoli mize, na kateri je stala torta, je visel poveden napis enega papeževih prvih tvitov: »Ne moremo se navaditi na propadanje in stiske, ki nas obdajajo. Kristjan se mora na takšne položaje odzvati

Preprost, vesel, drugačen

Ni poseben le v tem, da je prvi papež jezuitskega reda, je tudi prvi papež v 1300 letih, ki ne prihaja iz Evrope. Znan je predvsem po skromnosti, ljudskosti in bližini ljudem. Je papež, ki posluša in sliši, vključuje vsakogar in želi biti blizu predvsem revežem.

Papeževi rojstni dnevi so nekaj posebnega, a vedno minejo v duhu Frančiškovega veselja.Rad ima nogomet in pleše, še posebej tango. Po izobrazbi je tudi kemijski tehnolog, med drugim pa je poučeval psihologijo, filozofijo, literaturo in teologijo.

Vse življenje živi preprosto, tudi kot papež je zavrnil papeško stanovanje, ohranil nošenje svojih črnih čevljev, križa in obleke, na katero noče ničesar dati, ki se noče voziti v dragih avtomobilih, ne delegira drugih, ampak za svoje stvari poskrbi sam. Tudi uradna pisma in klice opravlja in pošilja sam.

Je človek, ki prinaša veselo novico, vedno znova opozarja na vrednost človeškega življenja, poudarja Božje usmiljenje, ljubezen in upanje.

 

Še malo ...
Do konca pomladne donacijske akcije je le še nekaj dni. Še danes nas podprite, da bomo skupaj dosegli zastavljeni cilj!
0€
19.500€

95%

18.502€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.