Always bo s svojih vložkov umaknil simbol ženske, saj »menstruacije nimajo le ženske«

Uredništvo iskreni.net
Petek, 8. november 2019, 14:00
Image
Zaradi pritiskov transspolnih oseb, ki so se »zaradi simbola ženske na higienskih vložkih počutile izključene«, je podjetje Always objavilo, da bo »sporni simbol« umaknilo s svoje embalaže.

Podjetje v lasti korporacije Procter & Gamble je v izjavi zapisalo, da želijo s to gesto poudariti svojo željo po vključevanju vseh, ne glede na spolno identiteto. »Spolno nevtralna« embalaža vložkov naj bi na tržišče prišla februarja 2020.

Aktivisti so v zadnjem času Always zasuli s pritožbami o diskriminaciji, saj naj vložkov za menstruacijo ne bi potrebovale le ženske, ampak tudi osebe s transspolno in nebinarno To, da imaš vagino, še ne pomeni, da si ženska.spolno identiteto. »To, da imaš vagino, še ne pomeni, da si ženska,« je ena od izjav, ki so jo na Twitterju objavili aktivisti, druga se glasi: »Niso vsi ljudje, ki imajo menstruacijo, ženske, in nimajo vse ženske menstruacije!« (Z zadnjim delom stavka se lahko celo strinjamo, saj ženska ostane ženska tudi po menopavzi, v nosečnosti ali ob zdravstvenih težavah, zaradi katerih izgubi menstruacijo.) Alwaysova odločitev je sprožila burne odzive. V LGBT krogih jo pozdravljajo, na spletu pa prihaja do množičnih pozivov k bojkotu Always izdelkov in zgražanja nad pomanjkanjem zdrave pameti.

Priznamo, da se z vprašanjem, ali imajo menstruacijo samo ženske, srečujemo prvič. Nikakor pa to ne velja za alternativo vložki za enkratno ali ponovno uporabo. Seveda prisegamo na pralne vložke! Ker so prijaznejši do telesa, okolja in nenazadnje tudi do denarnice. Posebej za bralke našega portala pa smo pripravili akcijo - samo do petka, 15. 11. boste s kodo vlozki2019 v spletni trgovini ob nakupu vseh pralnih vložkov in dodatkov deležne 5 % popusta.

Samo kliknite na spodnjo pasico in ob nakupu vnesite kodo za popust.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.