10 najbolj branih vsebin v letu 2018 na iskreni.net

Uredništvo iskreni.net
Ponedeljek, 31. december 2018, 18:30
Image
Kateri so članki, ki so vašo pozornost v letu 2018 najbolj pritegnili?

»Vsi imamo otroke ... in zato bo naša gostilna odslej v nedeljo zaprta«

Gostilna Pavus na gradu Tabor v Laškem je lani ob novem letu svoja vrata za goste ob nedeljah zaprla. Njen lastnik, Marko Pavčnik, je tedaj dejal, da je gostilno ob nedeljah zaprl, »zato, ker lahko, zato, ker mora, in zato, ker je prav«. Ko je namreč ugotovil, da nihče od njegovih zaposlenih ni bil prost nobeno nedeljo oziroma vikend že 8 mesecev, hkrati pa imajo vsi otroke, ki so doma brez staršev vse vikende, se je vprašal: »Ali je vredno?« in: »Ali je potrebno?«.

Kako po aferi Kengurujčki gledam na "naše" vzgojiteljice

V javnosti je močno odmevala tragedija, ki se je dogajala v Zavodu Kengurujčki, ilegalnem v varstvu otrok. Čeprav se vse hudo ne bi smelo zgoditi, pa ob tem ne smemo pozabiti na vse vzgojitelje in drugo osebje, ki v vrtcih za otroke skrbi pozorno, skrbno in srčno. »Namesto, da mi postane samoumevno, bi jim vsak dan znova morala čestitati, da jim je pri desetih ali celo dvajsetih uspelo, kar meni marsikateri dan ne uspe niti pri treh,« v komentarju pravi Lucija Čakš.

Starši necepljenih in s cepivi poškodovanih otrok pozivajo: Umaknite sporne predloge!

Odmeven prispevek Štefana Kržišnika govori o predlogu sprememb Zakona o nalezljivih boleznih (ZNB), v Državni zbor poslanem po skrajšanem postopku, ki med drugim predvideva tudi prepoved vpisa v vrtec za otroke, ki niso cepljeni.

Dlje časa na porodniški - seveda se da!

Letos ste z veseljem brali celo serijo prispevkov o starševskih pravicah Nataše Šmalc, še posebej tega o pravici do podaljšanja porodniškega dopusta, načinu uveljavljanja podaljšanj in pogojih in korakih, kako pravico uveljaviti.

Veste, s čim jezite vzgojitelje vašega otroka?

Staršem ni prijetno slišati, da gredo vzgojiteljem kdaj na živce. Pa vendar starši v odnosu do vzgojiteljev svojih otrok mnogokrat naredijo marsikaj, kar se njim samim zdi povsem naravno, vzgojiteljem pa dvigne pritisk. Ker nanje sami profesionalno navadno ne opozorijo, jih je zbrala Mojca Koren Lapajne.

Ganljivo pismo, ki sem ga prejela od moževega šefa

Gre za pismo slovenskega podjetnika, ki ga je ročno napisanega poslal ženi svojega zaposlenega. Pismo zahvale in podpore je bilo eno največjih presenečenj, kar jih je v življenju prejela …

Kako žene nevede kastriramo svoje može

Na konkretnem doživetem primeru, Eva Strajnar razlaga, kako ženske moške izrivajo iz vzgoje, pa čeprav otrok včasih moško roko potrebuje bolj kot žensko in čeprav je njihova vloga nenadomestljiva.

»Ko bomo naslednjič opazovale svoje može pri vzgoji, jim pustimo, da vzgajajo na svoj način. Čeprav je včasih nevarno in bi raje zamižale. Saj bo to obogatilo tako otroke kot tudi zakonski odnos. Ki bo zaradi vajine različnosti izpolnjen in celovit,« zapiše.

"Če je cepljenje obvezno, naj bo obvezna tudi demokracija!" (FOTO)

Reportaža iz največjega shoda zagovornikov pravice do svobodnega odločanja o cepljenju otrok, ki so se zbrali v nasprotovanju  spremembi zakona o nalezljivih boleznih (o katerem ste brali že zgoraj), je požela veliko zanimanja. Predlagani zakon je namreč vzbudil močno nasprotovanje in vznemirjenje mnogih staršev.

»Druge bolnice so me spraševale: Kako to, da vas mož še ni zapustil?«

Postni intervju z Natalijo in Tilnom Mlakarjem je marsikoga navdahnil. Mlada zakonca sta kmalu po poroki izvedela, da ima Natalija v glavi velik tumor, ki je bil zanju huda preizkušnja, saj je Natalijo za več let skoraj popolnoma priklenil na posteljo. A doživela sta tudi velikonočno veselje …

Kaj v resnici pomeni biti mama samim fantom?

Humoren in ganljiv zapis izkušenj, posrečenih prigod in spoznanj mame samih fantov seže do srca in ga je vedno znova lepo prebrati.

Želimo vam mirno, veselo in blagoslovljeno leto 2019 v družbi vseh, ki vas imajo radi! Se beremo tudi v 2019! ;)

Ekipa iskreni.net

 

 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9 do 12 let)

marec - maj 2020

Ljubljana, Celje, Koper, Sveti Duh, Nova Gorica,
Kobarid