Divji bojevnik: Sproščeni sinovi in ponosni očetje

Primož Grilc
Četrtek, 17. januar 2019, 10:21
Image
Minuli ponedeljek smo gostovali v Selcah z edinstveno delavnico Divji bojevnik.

Očetje s svojimi sinovi težje najdemo čas za pogovor, kaj šele za pogovor o »kočljivih« temah, kot so odraščanje, dekleta, spolnost ... Še najlažje jim pridemo naproti preko skupne aktivnosti, pri kakšnem športu, delu ali izletu, pa še takrat se omenjenim temam poskušamo izogniti. Iščemo izgovore, da je še čas, saj mojega »fantka« to še ne zanima.

Delavnica pod imenom Divji bojevniki, ki je namenjena očetom in najstniškim sinovom, nam je pokazala prav to. Eden izmed očetov je po koncu izjavil: »Zdelo se mi je, da se sin še ne zanima za spolnost, a sem ugotovil, da se že lahko pogovarjava.«

Fantje v najstniški dobi še kako potrebujejo stik z očetom. Pomembno jim je, da se na očeta lahko zanesejo, ga preizkušajo in se z njimi pogovarjajo. Na delavnici smo spodbujali očete, da se s svojimi sinovi pogovarjajo o temah, o katerih najstniki več izvejo iz filmov, interneta ali od prijateljev, kjer pa so informacije navadno precej popačene.

Očetje, polagam vam na srce, pogovarjajte se s svojimi sinovi, priznajte jim tudi svoje napake v tem obdobju in skupaj ustvarjajta močno in nenadomestljivo vez.

Naslednja priložnost za udeležbo na delavnici Divji bojevnik bo v Ljubljani in sicer spomladi. Lahko pa nas povabite tud v vaš kraj.

Foto: Herve, Igor

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.