Praktične ideje za sončno poletje

Mica Škoberne
Sobota, 23. junij 2012, 1:43
Image
p mehurcki
Nekaj praktičnih idej, ki vam lahko pomagajo, da bo družinsko poletje še bolj zanimivo, zabavno, ustvarjalno, osvežilno ...

Pisana mehurčkasta kača

Odrežite spodnji del plastenke, nanjo z elastiko pritrdite odrezan spodnji del nogavice (brez para), jo pomočite v milnico in napihajte mehurčkasto kačo. Če želite pisano kačo, spodnji del nogavice pomočite v jedilne barve.

p krogle

Ledene krogle presenečenja

Ideja za zelo vroče dni. V (vodne) balončke dajte drobne zanimive predmete (lahko brez navzočnosti otrok, da bo presenečenje), jih napolnite z vodo in preko noči zamrznite. Naslednji dan jih »olupite« in se igrajte z njimi na soncu. Otroci bodo uživali!

p gobice

Mokre gobaste žogice

Razrežite gobice za pomivanje posode na trakove, jih na sredini prevežite s trakcem in tako ustvarite žogice. Namočite jih v vodo in se z njimi obmetavajte. Poletna različica kepanja!

p igra

Igra za piknik

So vam od piknika ostali krožniki ali vam na pikniku manjkajo pripomočki za igro? Tu je ideja! Izdelajte iz njih obročke in tekmujte, kdo jih z večje razdalje uspe več spraviti na palico v sredini (lahko lesena palica v zemlji, lahko tulec papirnatih brisač …).

p opekline

Naravno za sončne opekline

Najboljše "sredstvo" proti opeklinam je to, da jih preprečimo. Če pa je do njih že prišlo, jih uspešno blažijo tri povsem naravne sestavine - aloe vera, kokosova maščoba in med (lahko tudi propolis). 

p repelent

Domači repelent

V boj proti komarjem z domačim repelentom! Lahko si pomagate tako, da eterična olja zmešate v olivno ali sončnično olje, alkohol ali tudi vodo ali jabolčni kis v razmerju 1:10 ali manj (npr. 10-25 kapljic na dve žlici olja). Eterična olja, ki komarjem ne bodo všeč, so naslednja: citronela, limonska trava, cimet, sivka, rožmarin, timijan, limonski evkaliptus, poprova meta ... Smrdi jim tudi vanilija (prava, ne sintetični vanilin). S takšno mešanico se poškropite ali namažite. 

p sladoled

Sladoled v 5 minutah

Sestavine: 300 gramov zamrznjenega sadja (jagode, maline, borovnice …), 100 gramov sladkorja, 150 ml sladke smetane

Grobo zmiksajte zmrznjeno sadje s sladkorjem, nato pa v mešalec postopoma vlivajte še smetano. Takoj ponudite, če želite še trdnejšo strukturo sladoleda, pa ga še za nekaj časa postavite v zamrzovalnik.

p lubenica

Torta iz lubenice

Kako pripraviti poletno torto brez pečenja in s kar najmanj truda v vročini? Preprosto! Naredite »torto« iz lubenice.

p krizci

Križci in krogci na plaži

V pesek lahko zarišete mrežo ali jo pričarate na brisači, potem pa se s predmeti, ki ste jih našli na plaži (školjke, kamenčki, storžki dveh različnih vrst), igrajte križce in krogce. 

p mobile

Počitniški mobile

Kam z zakladi, ki so jih otroci nabrali na plaži? Naredite iz njih mobile, ki vas bo še dolgo po končanem dopustu spominjal na sončne dni! Podobno lahko naredite iz zakladi iz gozda ali s katerimikoli predmeti iz narave.

p trik

Za dragocenosti na plaži

Dobra ideja, kako na plaži skriti ključe, denar, telefon in druge dragocenosti. Uporabite prazno plastenko sončne kreme (lahko jo predelate v ta namen, tako da ji odrežete vrhnji del)

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9. do 12.)

18. oktober 2019 ob 17.30

Sveti Duh pri Škofji Loki, Ljubljana, Sveti duh, Nova Gorica,
Maribor