Praktične ideje za sončno poletje

Mica Škoberne
Sobota, 23. junij 2012, 1:43
Image
p mehurcki
Nekaj praktičnih idej, ki vam lahko pomagajo, da bo družinsko poletje še bolj zanimivo, zabavno, ustvarjalno, osvežilno ...

Pisana mehurčkasta kača

Odrežite spodnji del plastenke, nanjo z elastiko pritrdite odrezan spodnji del nogavice (brez para), jo pomočite v milnico in napihajte mehurčkasto kačo. Če želite pisano kačo, spodnji del nogavice pomočite v jedilne barve.

p krogle

Ledene krogle presenečenja

Ideja za zelo vroče dni. V (vodne) balončke dajte drobne zanimive predmete (lahko brez navzočnosti otrok, da bo presenečenje), jih napolnite z vodo in preko noči zamrznite. Naslednji dan jih »olupite« in se igrajte z njimi na soncu. Otroci bodo uživali!

p gobice

Mokre gobaste žogice

Razrežite gobice za pomivanje posode na trakove, jih na sredini prevežite s trakcem in tako ustvarite žogice. Namočite jih v vodo in se z njimi obmetavajte. Poletna različica kepanja!

p igra

Igra za piknik

So vam od piknika ostali krožniki ali vam na pikniku manjkajo pripomočki za igro? Tu je ideja! Izdelajte iz njih obročke in tekmujte, kdo jih z večje razdalje uspe več spraviti na palico v sredini (lahko lesena palica v zemlji, lahko tulec papirnatih brisač …).

p opekline

Naravno za sončne opekline

Najboljše "sredstvo" proti opeklinam je to, da jih preprečimo. Če pa je do njih že prišlo, jih uspešno blažijo tri povsem naravne sestavine - aloe vera, kokosova maščoba in med (lahko tudi propolis). 

p repelent

Domači repelent

V boj proti komarjem z domačim repelentom! Lahko si pomagate tako, da eterična olja zmešate v olivno ali sončnično olje, alkohol ali tudi vodo ali jabolčni kis v razmerju 1:10 ali manj (npr. 10-25 kapljic na dve žlici olja). Eterična olja, ki komarjem ne bodo všeč, so naslednja: citronela, limonska trava, cimet, sivka, rožmarin, timijan, limonski evkaliptus, poprova meta ... Smrdi jim tudi vanilija (prava, ne sintetični vanilin). S takšno mešanico se poškropite ali namažite. 

p sladoled

Sladoled v 5 minutah

Sestavine: 300 gramov zamrznjenega sadja (jagode, maline, borovnice …), 100 gramov sladkorja, 150 ml sladke smetane

Grobo zmiksajte zmrznjeno sadje s sladkorjem, nato pa v mešalec postopoma vlivajte še smetano. Takoj ponudite, če želite še trdnejšo strukturo sladoleda, pa ga še za nekaj časa postavite v zamrzovalnik.

p lubenica

Torta iz lubenice

Kako pripraviti poletno torto brez pečenja in s kar najmanj truda v vročini? Preprosto! Naredite »torto« iz lubenice.

p krizci

Križci in krogci na plaži

V pesek lahko zarišete mrežo ali jo pričarate na brisači, potem pa se s predmeti, ki ste jih našli na plaži (školjke, kamenčki, storžki dveh različnih vrst), igrajte križce in krogce. 

p mobile

Počitniški mobile

Kam z zakladi, ki so jih otroci nabrali na plaži? Naredite iz njih mobile, ki vas bo še dolgo po končanem dopustu spominjal na sončne dni! Podobno lahko naredite iz zakladi iz gozda ali s katerimikoli predmeti iz narave.

p trik

Za dragocenosti na plaži

Dobra ideja, kako na plaži skriti ključe, denar, telefon in druge dragocenosti. Uporabite prazno plastenko sončne kreme (lahko jo predelate v ta namen, tako da ji odrežete vrhnji del)

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.