Pisanje za iskreni.net je zame blagoslov

Eva Markovič
Ponedeljek, 13. junij 2016, 5:29
Image
iskreni blagoslov
Pred dnevi sem prejela mail, ki mi je pobožal dušo. Gospod, ki ga ne poznam, se mi je zahvalil za »čudovite članke o Downovem sindromu na iskreni.net«. Ker imata z ženo hčerko z Downovim sindromom, jima »vsak tak članek daje ogromno energije«.

Besede, ob katerih lahko občutim samo hvaležnost. Ko množica anonimnih bralcev (oziroma »klikov«) dobi obraz konkretnega človeka. Človeka, ki ga je nekaj, kar sem napisala, nagovorilo, ganilo ali ga spodbudilo. Vau!

Ko sem po rojstvu prve hčerke pustila ubijalsko službo v komerciali in se začela spogledovati s prevajalskim in novinarskim delom, je bil moj prvi odgovor, za koga bi rada pisala: iskreni.net!

Zame kot mlado ženo in mamico je bil to edini portal, na katerem sem vsak dan našla članke o vzgoji in odnosih, osebne zgodbe in usmeritve za starševsko rast, v katere sem resnično verjela.

Bili so »prefiltrirani« vse navlake in nasprotujočih si informacij, ki se jim starši na spletu ne moremo izogniti. Bili so tisto, kar sem potrebovala.

Osebno nisem poznala nobene od mamic, ki so pisale za iskreni.net, a so mi bile v navdih. Tudi jaz sem si želela tistega miru, modrih odločitev in globokih odnosov, podkrepljenih s trdno osebno vero, ki so veli od njih.

Biti del iskreni.net je privilegij, da ob nagovarjanju drugih rastem kot oseba, mama in žena.

Nad portalom sem bila tako navdušena, da si tja niti slučajno nisem upala poslati svojega življenjepisa s prošnjo za sodelovanje, saj se mi je zdelo, da so mamice, ki ga ustvarjajo, kakšne tri lige nad mano!

Namesto tega sem eno leto pisala za eno izmed slovenskih »ženskih« revij. Kljub številnim zanimivim izzivom pa sem ves čas čutila boleče trganje med svojim delom in srcem: »To vendar nisem jaz!«

Po Božji previdnosti sem nazadnje le postala del ekipe iskreni.net. Zdaj resnično opravljam delo ob katerem rastem, odkrivam nove svetove in raziskujem področja, ki mi kot mami ne dajo miru.

Predvsem pa sem lahko tista Eva, kakršna sem v resnici. Lahko napišem »mož«, ne da bi mi ga urednik spreminjal v »partner«. Lahko pišem o družinski molitvi in o spoštovanju življenja. Lahko pišem o vsem, v kar verjamem in kar se trudim živeti.

To je razlog, da portal iskreni.net čutim kot edinstvenega: ker vse mamice (in tudi nekateri očetje), ki ga ustvarjajo, pišejo iz sebe, zase in za druge. Ker pisci rastemo skupaj z bralci. Ker imamo skupno identiteto. Ker verjamemo v družino. In ker kljub vsem preizkušnjam neskončno uživamo v zakonu in starševstvu.

Biti del iskreni.net ni služba, sodelovanje ali obveznost. Je privilegij. Privilegij, da ob nagovarjanju drugih rastem kot oseba, mama in žena. Je delo lahko še večji blagoslov?

Eva Markovič je diplomirala iz francoščine in primerjalne književnosti. Je poročena in mama dveh otrok. V delovnem času, skrajšanem zaradi materinstva, prevaja, piše za iskreni.net, občasno pa poskrbi za urejanje katere od knjižnih izdaj založbe Emanuel.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.