Iskreni.net – v vsakem obdobju sva našla ravno tisto, kar sva potrebovala

Mojca Koren Lapajne
Sreda, 21. junij 2017, 6:31
Image
donacijski clanek mojca
Kar ne morem verjeti, da je že enajst let, odkar sem, z zvitim gležnjem in berglami, pred Postojnsko jamo na 1. Festivalu družin navdušeno opazovala, koliko družin se je odločilo dan preživeti z nami!

Množica na 1. Festivalu družin

Začelo pa se je z e-pripravo …

Z možem sva bila eden prvih parov, ki so se odločili za e-pripravo. Takrat sva še kot fant in punca živela vsak na svojem koncu Slovenije in iskala možnost, kje bi to zadevo najenostavneje opravila. Stric Google, ki je takrat na domačem računalniku še skrajno počasi iskal zadetke, nama je predlagal pripravo na zakon na daljavo preko iskreni.net.

Nato sva se, rahlo skeptična do nepoznane ekipe, načina dela in varovanja zasebnosti na internetu, prijavila.

Ta odločitev je bila zadetek v polno. Iskreni.net je zaradi tega postala domača stran v brskalniku na takrat počasno odzivnem domačem računalniku. In na mojem prvem prenosnem računalniku, kjer se je že malo hitreje nalagala. In na vseh naslednjih, vključno s sedanjim.

Zakaj?

Ker so nama raznovrstne vsebine skozi leta pomagale rasti, razumeti drug drugega, spoznati način vzgoje otrok, ki osrečuje, ker so naju nekatere vsebine nasmejale in naju nekatere okrepile.

V čisto vsakem obdobju sva našla ravno tisto, kar sva potrebovala. Na enem mestu najdeva vsebine, ki se skladajo z najinimi vrednotami, hkrati pa pokrivajo čisto vsa praktična vprašanja in vsakodnevne dvome ter potrebe, s katerimi se družine srečujemo.

Kdo so ti, ki ustvarjajo?

Po zaključeni e-pripravi sva bila povabljena kot prostovoljca na 1. Festival družin, kjer sva spoznala ekipo iskreni.net. Bili so polni energije, v slovenski prostor in med slovenske družine so želeli prinesti vsebine, ki bi bogatile odnose in kulturo življenja. Hoteli so ponovno dati poudarek vrednotam, ki so izgubljale na veljavi. Bili so tako zagnani in prepričani, da jim bo uspelo, da si v njihovi družbi postal velik optimist.

»Mladi so in zato še naivni, v slovenskem prostoru kaj takega ni mogoče!« se je takrat govorilo.

In danes?

Po desetih letih, ko mi je bil edini stik z iskreni.net zgolj okno, na katerem so se pojavljali članki, sem se po spletu okoliščin spet srečala z ljudmi, ki ga ustvarjajo. Resda niso več tako mladi, kot so bili, a želja, da slovenski prostor napolnijo s kakovostnimi vsebinami za družine, jim ni upadla! So še vedno naivni v tem, da jim bo uspelo? Ne, po toliko letih lahko mirno rečejo, da jim je že uspelo.

Kaj pa jutri?

Imamo bralce, ki nam vsakodnevno sporočajo, da jim spreminjamo življenje na bolje. Imamo preko 21.000 sledilcev na Facebooku. Imamo ideje. Imamo vizijo. Imamo željo ustvarjati in prepričani smo, da naše vsebine bogatijo družine. Nimamo pa sredstev, ki bi nam vse to omogočila. Če verjamete v nas in v naše delo, nas podprite, mi pa vam obljubljamo, da nikoli ne bomo prenehali verjeti v boljši jutri vsake družine!

 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9. do 12.)

18. oktober 2019 ob 17.30

Sveti Duh pri Škofji Loki, Ljubljana, Sveti duh, Nova Gorica,
Maribor