Žrtvoval sebe, da je rešil ženo in hčer

Tilen Mlakar
Nedelja, 20. oktober 2013, 5:00
Image
Brian Erin wood2
Trenutek odločitve: Pred trkom zaviti levo ali desno? Drvečemu vozilu izpostaviti sebe ali svojo nosečo ženo? Pogumni Američan je za svoje najdražje žrtvoval življenje.

Ameriška zakonca Brian in Erin Wood sta se peljala na obisk k sorodnikom, ko se je pred njima iznenada pojavil drveči avtomobil. Erin trdi, da je njen mož tik pred trkom, v trenutku odločitve, stopil na zavoro in avtomobil hkrati obrnil v desno. S tem je nasproti vozečemu vozilu izpostavil sebe, njo in nerojeno hčerko pa zavaroval pred najhujšim udarcem.

Brian je na kraju nesreče izgubil življenje, noseča Erin pa je bila le lažje poškodovana.

»Njegova prva misel sta bila dojenček in žena, zato sem prepričana, da je to storil zavestno, brez da bi razmišljal o tem,« je po dogodku dejala Brianova mama Janice.

Tudi Erin je zatrdila, da Brianova odločitev ne preseneča nikogar, ki ga je poznal. »Bil je tako navdušen nad tem otrokom. Vedno je bil tako neverjetno ljubeč do mene in me postavljal na prvo mesto; bil je enostavno čudovit moški

Brian Erin wood

Brian in Erin na svoj poročni dan

Mladi vdovi je bila v veliko tolažbo hčerka, ki se je rodila dva meseca po prometni nesreči. Pred rojstvom je povedala: »Nekaj utehe mi daje, da se osredotočam na dojenčico in na veselje, ki ga bo prinesla, ko se bo rodila … Moč skušam črpati iz zavedanja, da je naredil to odločitev, da bi rešil mene in dojenčka, zato ne smem zapraviti tega daru – on tega ne bi hotel.«

»Resnično bi dala vse, da bi Briana le še enkrat videla in ga objela,« je zatrdila Erin in dodala, da upa, da bi se ljudje čim več naučili iz Brianove žrtve.

Prometno nesrečo je povzročila mlada voznica, ki si je med vožnjo želela sleči pulover, medtem ko je volan prijela sopotnica, a je izgubila nadzor nad vozilom. V avtomobilu sta bila na zadnjih sedežih še dva mlada moška, njuna prijatelja, ki sta v nesreči prav tako izgubila življenje. V avtu so po nesreči našli več vrst mamil in pištolo. Voznica je bila obsojena na osem, sovoznica pa na pet let zaporne kazni.

Povzeto po:

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9 do 12 let)

marec - maj 2020

Ljubljana, Celje, Koper, Sveti Duh, Nova Gorica,
Kobarid