V šolah izvajajo Cicibanovo homoseksualno delavnico

Mica Škoberne
Petek, 9. marec 2012, 12:26
Image
otrok strah2
Ob zgodbici o deklici z dvema očkoma v Cicibanu je bila predlagana tudi delavnica v šolah. Ta se je brez vednosti staršev ponekod že izvedla. Nekateri otroci so pretreseni.

Delavnica, ki izhaja iz zgodbice v Cicibanu in knjige Vse naše družine, je namenjena učencem prvih treh razredov devetletke in naj bi potekala v treh dneh.

Izpostavljena je zgodbica Ane z dvema očkoma, v katero naj bi se otroci vživljali, učiteljica pa naj bi poskrbela za pogovor o različnih družinah in za posredovanje spoznanja »da nas raznolikost bogati« in da je »za otroka najbolje pomembno, da ima ob sebi ljubeče odrasle in varen dom«. Vključena je tudi igra vlog v različnih družinah.

Na kul24.net so včeraj objavili pismo očeta, ki ga je vznemirila izvedba delavnice na OŠ Log-Dragomer, prizadeti pa so tudi starši otrok z ene od ljubljanskih osnovnih šol. Z izvedbo omenjene delavnice niso bili seznanjeni, niti jih nihče ni prosil za privoljenje. Otroci so po besedah staršev travmatizirani.

Ko so otroci na delavnici ob zgodbi Ane z dvema očkoma vprašali učiteljico, kje je pa mamica, jim je učiteljica odgovorila, da je umrla, s čimer je otroke očitno zavajala. Otroke je začelo skrbeti, ali bo tudi njihova mamica umrla in ali bodo morali tudi sami tako živeti, kot so bili prisiljeni odigrati v igri vlog dveh "očetov".

Starši so otroku povedali resnico, da jih je mamica v tem primeru dvema moškima prodala. To pa tudi ni bilo uspešna pomiritev.

Promocija homoseksualnega življenjskega sloga in njihovih družin pred odločilnim referendumom očitno ne izbira sredstev in se proti vednosti in volji staršev vrši celo v šolah in bije na otroških plečih. Ker je namen zakonika največje dobro otrok?

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.