Spočeta ob posilstvu, srečna, da živi

Tilen Mlakar
Petek, 15. november 2013, 5:00
Image
Molly Ann Dutton02
Pred 22-imi leti je bila zaradi pritiska moža njene mame skoraj splavljena, danes je 100. kraljica zaključka šolanja ("homecoming queen") ameriške univerze Auburn.

Presunljiva zgodba rojstva in življenja mlade Molly Ann Dutton se ni dotaknila le vseh njenih znancev in sošolcev, ampak tudi tisočev ljudi po ZDA in vsem svetu.

Molly Ann je bila spočeta ob posilstvu. Njena biološka mati, mlada poročena žena, je bila spolno napadena, pri čemer je prišlo do spočetja. Njen mož o otroku ni hotel niti slišati in je ženi postavil ultimat: ali otroka splavi ali pa se ločita.

Molly-jina mama nedolžnega otroka ni hotela splaviti. Iskala je drugačno rešitev in jo tudi našla. S pomočjo in podporo posvojitvene agencije je hčerko rodila in jo dala v posvojitev ljubeči družini, ki je pred splavom s posvojitvijo rešila že tri druge otroke.

Molly Ann je danes radoživa in srečna študentka, neskončno hvaležna svoji biološki materi, da se je odločila za življenje, in posvojitveni agenciji, ki ji je stala ob strani. »Ker so bila moji mami na voljo sredstva pomoči, se je odločila, da me donosi in rodi. In tako sem tukaj in vam govorim čez 22 let.«

Njena zgodba se je dotaknila src njenih sošolcev, ki so jo izglasovali za kraljico zaključka šolanja.

Molly Ann Dutton03

Danes Molly Ann veliko svojih moči usmerja v ozaveščanje, da lahko tudi "nezaželeni" otroci dosežejo velike reči ter da nobena ženska ne bi smela iti sama in brez pomoči skozi stresno nosečnost. V ta namen s sošolci vodi kampanjo zbiranja denarja za posvojitveno agencijo Lifeline Children's Services, ki ji je pred dvema desetletjema rešila življenje.

»Če bi lahko dosegla eno stvar, bi to bila: če se kdajkoli znajdete v takšni situaciji ali imate sestro ali sestrično ali najboljšo prijateljico, ki je v težavah – da bi ji bila na voljo pomoč,« svoja prizadevanja pojasnjuje plemenita mladenka.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.