Po treh mesecih kome izvedela, da je noseča

Tilen Mlakar
Nedelja, 8. september 2013, 5:00
Image
gemma holmes04
Zbudila se je prikovana na bolniško posteljo. Ni se spomnila, kako je prišla tja. Zdravniki so ji pojasnili, da je preživela hudo prometno nesrečo in bila tri mesece v komi. Ter da je v 12. tednu nosečnosti.

Šestindvajsetletna Britanka Gemma Holmes je bila pred dobrim letom pri vožnji z motornim kolesom žrtev hude prometne nesreče. Odbilo jo je v drog ulične razsvetljave, zaradi česar je utrpela zlom hrbtenice in hujše poškodbe glave.

Zdravniki so imeli bolj malo upanja, da bo preživela. Padla je v trimesečno komo, medtem ko so zdravniki odkrili, da je noseča ter da je otročiček v njenem trebuhu nesrečo preživel. Ker je nosečnost ovirala operacijo, so predlagali splav. A Gemmina mama Julie ni hotela odreči življenja svojemu vnuku brez hčerine privolitve.

»Toliko stvari mi je šlo po glavi, ampak hotela sem počakati, da se Gemma zbudi in se sama odloči,« je kasneje povedala Julie.

Ko se je Gemma naposled le zbudila iz kome, se ni spomnila ničesar iz zadnjih treh let svojega življenja. Še manj je vedela, da je noseča ali kdo naj bi bil otrokov oče.

gemma holmes01

Gemma v enem izmed televizijskih intervjujev

Kljub temu se je odločila, da otroka ne bo splavila. »Če je to malo dete v meni uspelo preživeti grozovito nesrečo, potem tako že mora biti,« je razkrila svoje misli v enem izmed intervjujev.

Gemmina odločitev za življenje jo je drago stala. Zaradi varnosti otroka namreč ni smela jemati protibolečinskih sredstev, njene poškodbe pa so ji povzročale izjemne bolečine. A nikoli ji ni bilo žal.

Maja letos se je rodil mali Ruben Miracle (»Čudež«). Porod je potekal s carskim rezom, saj Gemmina hrbet in glava ne bi zmogla popadkov. Prve trenutke s sinčkom je opisala: »Ko so mi ga prvič pokazali, nisem mogla nehati jokati, saj je on moj mali čudežni otrok. Enostavno sem bila tako srečna, ko sem ga videla po vsem, kar sva skupaj prestala.«

Gemma se sedaj premika z invalidskim vozičkom, zanjo in za Rubena pa skrbi njena mama Julie. A Gemma upa, da ji bo operacija, ki jo čaka čez nekaj mesecev, nekoč omogočila, da bo ponovno hodila in skrbela zase in za sinčka.

gemma holmes05

Ruben in Gemma z njeno mamo Julie

Kljub vsem preizkušnjam Gemma pravi, da je odločitev za življenje zanjo pomenila odločitev za srečo: »Ruben je najboljša stvar, ki se mi je kdajkoli zgodila. Morda se ne spomnim, kako je prišel na svet, a imam še vse življenje, da to nadoknadim.«

Povzeto po: lifesitenews.com

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.