Nenavadne zabave

Torek, 8. januar 2013, 12:00
Image
uz zabave
»Zakaj bi novo življenje praznovali šele po rojstvu? Dajmo ga prej!« pravijo pri Ameriškem inštitutu za življenje. Posebne zabave za nosečnice, kjer se prijateljem in sorodnikom predstavi ultrazvočne posnetke, postajajo v ZDA naraščajoči trend.

Marsikomu se morda pojavi misel, da je prav pričakovanje in intimnost trenutka ob občudovanju ultrazvočnih posnetkov otroka tisti milostni čas staršev, kjer res ni prostora za dodatne opazovalce. Postavlja se tudi vprašanje glede morebitnih še nepoznanih učinkov izpostavljenosti številnim ultrazvočnim preiskavam. A zdi se, da poskušajo Američani prav preko takih zabav pri ljudeh povečati zavest o čudežu novega življenja, ki je skrito našim pogledom.

Gre za dogodek, ko se pri mladem paru, ki pričakuje rojstvo novega člana, zbere vsa družina in prijatelji, da bi skupaj praznovali čudež življenja. Prične se kot običajna zabava, s prigrizkom, nazdravljanjem in klepetom, v nekem trenutku pa s pomočjo ultrazvočne naprave in za to usposobljenim tehnikom omogočijo vsem povabljenim neposredno opazovanje malega nerojenega otroka.

Ena od babic, ki je bila deležna opazovanja ultrazvočnih posnetkov svojega vnučka, je dejala: »Ti posnetki me vedno navdušijo, tudi če bi jih videla tisočkrat. V gibanju teh drobnih rokic in nogic, v opazovanju otrokovih gibov, je nekaj tako čudežnega. Že pri 6 tednih se da zaznati droben zvok bitja otrokovega srca. Če sem še bolj osebna, lahko povem, da so posnetki dvojčkov, ki sta bila kasneje spontano splavljena, edini spomin, ki ga imamo na svoja draga vnučka.«

Zagovorniki splava proti ultrazvoku

»Če bi maternica imela okna, ne bi bilo nobenega splava!«Ob teh posnetkih postaja jasno, zakaj so zagovorniki splavov tako proti temu, da bi materam pred posegom opravili še ultrazvok. Zavedajo se, da se bo ženska veliko lažje odločila za splav, če se ne bo zavedala življenja, ki raste v njej. Večkrat osebje naredi vse za to, da bi preprečili kakršnekoli pomisleke, ki se lahko pojavijo materam in očetom, ko čakajo na poseg.

»Če bi maternica imela okna, ne bi bilo nobenega splava,« so prepričani pri Ameriškem inštitutu za življenje, kjer si vneto prizadevajo priskrbeti kar največ ultrazvočnih naprav. Ocenjujejo, da se kar 80 % žensk, ki so bile v dvomu, po ogledu ultrazvočnih posnetkov, odloči za življenje.

Omenjena praznovanja naj bi po njihovem mnenju pripomogla k večjemu zavedanju veličine človeškega življenja. »Predstavljajte si, da pridejo na zabavo goreči zagovorniki splava. Možje in žene se bodo iz oči v oči srečali z veličino nerojenega življenja. Posnetki spreminjajo srca in mišljenje. To pa je vredno praznovanja,« dodajajo v Inštitutu.

Da bi rešili čim več življenj, ponujajo ogled 19 visoko kakovostnih slik, ki prikazujejo razvoj nerojenega otroka. Medtem ko so nekateri gluhi za besede, so lahko odprti za slike, ki marsikoga popolnoma razorožijo.

Vir: Lifesitenews.com 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.