Leteči deček osvaja svet

Mica Škoberne
Sreda, 13. maj 2015, 16:00
Image
wil
18-mesečni Wil iz Utaha lahko leti! Ne verjamete? Poglejte fotografije. Mimogrede: Wil ima Downov sindrom.

No, Wilu pri letalskih podvigih malce pomaga tudi njegov očka Alan, ki je fotograf in oblikovalec (in morda obvlada tudi malce Photoshopa), dejstvo pa je, da je novica o Wilu čisto zares poletela po vsem svetu. Na ta način mali junak pomaga osveščati svet o Downovem sindromu. In ima še zelo velike letalske načrte!

wil4

Kako so se začeli njegovi letalski podvigi? »Vse odkar se je naučil prekotaliti na trebuh, si Wil želi poleteti. Ko leži na trebuhu, vrže roke za hrbet, miga s svojimi stopalci in vsa družina se rada šali, da bo nekega dne zagotovo vzletel. In kot fotograf sem se odločil, da nekega dne to udejanjim,« na Kickstarterju, kjer zbirajo podporo za svoj projekt, razlaga oče Alan.

wil16

Wil se je pred letom in pol kot peti otrok rodil v živahno družino Alana in Nikki Lawrence. Nihče ni vedel, da ima otročiček, ki so ga vsi tako pričakovali, Downov sindrom. »Ko nam je zdravnik to povedal, je bil to velik šok,« se spominja Alan. »Sam tega nisem tako dobro sprejel kot drugi družinski člani, vse skupaj sem doživljal precej negativno, razmišljal sem samo o omejitvah, ki naj bi jih Wil prinesel v našo družino.«

wil1

A k sreči ni ostalo pri tem, Alan nadaljuje: »Ko ga je žena drugi večer po rojstvu držala v naročju in se smehljala, me je vprašala, zakaj jočem. Jaz pa sem jo vprašal, zakaj ona ne joče. In potem mi je rekla nekaj, kar je prebilo ta zid negativnosti, ki sem ga postavil okrog sebe. Dejala je, da so stvari, ki so izven našega nadzora, in so stvari, nad katerimi imamo nadzor. In da nas je Bog blagoslovil z Wilom z nekim namenom in da moram iti preko sebe. To me je res zaustavilo. V tistem trenutku sem se začel osredotočati na stvari, ki jih lahko nadzorujem. In prepoznavati sem začel veselje, ki se je že začelo s tem čudovitim dečkom, tem blagoslovom za našo družino.«

wil17

 

wil13

Danes ima Wil prav posebno mesto v njihovi družini, pa tudi v srcih ljudi, ki so začeli spremljati Alanov instagram profil in občudovati igrive fotografije. »Kmalu potem, ko sem nam je Wil pridružil, smo začeli prepoznavati, da ima v sebi neko posebno svetlobo, ki spreminja naš pogled na mnogo stvari. Odkar je z nami, nas je naučil toliko pomembnih lekcij o ljubezni, potrpežljivosti, ponosu in, najbolj od vsega, o čistem veselju,« navdušeno pripoveduje Alan, ki si danes močno želi opogumiti druge starše, ki stopajo na pot življenja z otrokom z Downovim sindromom, da bi znali videti stvari na bolj pozitiven način.

wil5

Družina, ki je pravkar v pričakovanju šestega otroka, se je odločila, da navdušenje vseh sledilcev z Instagrama uporabijo za to, da dvigujejo osveščenost o osebah z Downovim sindromom. Nastal je projekt »Bring Light« (Prinesi svetlobo), v katerem želijo z  Wilom potovati po mnogih krajih po ZDA in snemati zanimive fotografije, potem pa tudi več let zapored izdati poseben koledar letečega Wila. Polovica izkupička od prodaje bo šla organizacijam, ki pomagajo osebam z Downovim sindromom.

Ustvarili so tudi kanal na Youtubu, na katerem objavljajo posnetke iz svojega življenja z Wilom. 

wil2

 

wil7

 

wil3

 

wil15

 

wil6

 

 

wil8

 

wil11

 

wil9

 

wil18

 

wil19

 

wil10

 

wil12

 

wil14

Fotografije: Alan Lawrence/Instagram, thatdadblog.com, Kickstarter

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.