Ganljivi videi o otrocih, ki so umrli kmalu po rojstvu

Uredništvo iskreni.net
Ponedeljek, 8. december 2014, 13:24
Image
lillyann
Danes je žal čedalje bolj prevladujoča kultura, ki zagovarja splave prizadetih otrok in otrok s prirojenimi napakami. Povsem drugo kulturo pa dihajo izkušnje mater, ki so otroke rodile, čeprav so vedele, da bodo morda živeli le nekaj trenutkov.

Ena od teh mamic je Irka Aileen, ki se v spominja rojstva in smrti svoje hčerke Lilly Ann.

Aileen so zravniki napovedali, da hčerka rojstva najbrž ne bo preživela. Potem pa je bila živa 6 dni. "Ko ti rečejo, da ne boš dobil nič, na koncu pa dobiš 6 dni, je to čudež. Tako ponosna sem na Lilly Ann, da je živela 6 dni," in dodaja: "Samo dve želji sem imela zanjo. Prva, da bi začutila zrak na svojem obrazu. In druga, da bi jo vsak v družini lahko popestoval in da bi ob tem začutil, da je ljubljena."

Zgodba o Lilly Ann je še posebej ganljiva zato, ker je ena od dvojčič. Njega sestrica Kate se je rodila zdrava. Mama pa je povedala, da je bilo pred rojstvom čutiti, da veliko bolj brca Lilly Ann. Kot da bi s tem želela nekaj sporočiti …

Videe z ganljivimi pričevanji staršev je objavila irska organizacija Vsako življenje šteje ("Every life counts"). Še več pričevanj si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Pričevanje mamice Clione o sinu Janez Pavlu, ki je živel 17 minut:

Pričevanje mamice Fione o Andrewu, ki je živel 27 ur:

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.