»Vsi imamo otroke ... in zato bo naša gostilna odslej v nedeljo zaprta«

Uredništvo iskreni.net
Sobota, 6. januar 2018, 5:00
Image
Če ste na prvo nedeljo v letu 2018 želeli obiskati znano gostilno Pavus na gradu Tabor v Laškem, je niste mogli. Njen lastnik, Marko Pavčnik, se je odločil, da bo odslej ob nedeljah zaprta.

Ker je zaradi svoje odločitve dobival veliko vprašanj, jo je pojasnil z zapisom na Facebooku, ki je dosegel izreden odmev (v manj kot dnevu 2500 všečkov in 400 delitev).

Gotovo se bo dotaknil vsakega, ki ima družino in ve, kako dragoceno je preživeti nedeljo s svojimi otroki.

»Zato, ker lahko, zato, ker moram, in zato, ker je prav.«

S tem kratkim stavkom je lastnik gostilne na kratko v uvodu zapisa utemeljil svojo odločitev.

Opozoril je, da je gostinstvo zelo naporen poklic, še posebej ker terja človeka vsako nedeljo. Ko je tako nekoč ugotovil, da nihče od njegovih zaposlenih ni bil prost nobene nedelje oziroma vikenda že 8 mesecev, se je vprašal: »Ali je vredno?« In: »Ali je potrebno?«

Otroci, ki so doma brez staršev vse vikende

Še posebej se nas lahko dotakne zapis, kjer Marko Pavčnik spregovori o otrocih zaposlenih:

»Vsi imamo otroke, ki so doma brez nas vse vikende. Res je, da smo prosti ponedljke in torke. In, ja, se spočiješ ... mogoče ... nisi pa te dni družaben. Vsi okoli tebe imajo namreč obveznosti. /.../ To ni prost dan, to je delovni dan s skupno večerjo.

Ob nedeljah je vseeno drugače. Nedelja je cela. Vsi so doma, družina in prijatelji, vsi so sproščeni, imajo piknike, družinska kosila, rojstne dneve, izlete ...«

Biti prost na nedeljo v gostinstvu je čisti luksuz

Marko Pavčnik se je tako dokončno odločil, da bodo ob nedeljah zaprti (razen občasno za večje dogovorjene skupine), odprti pa ob torkih, ki so bili doslej prosti dnevi.

»Imam ekipo, ki je res odlična ali še bolje rečeno vrhunska in rad bi jo obdržal,« je zapisal Pavčnik. »Enostavno zaslužijo si!«

Zaveda se, da je biti prost v nedeljo v gostinstvu luksuz. A verjame, da bodo po novem zaposleni bolj zadovoljni in bodo ostale dni, tudi ob sobotah, delali z večjim veseljem.


Marku Pavčniku in ekipi gostilne Pavus želimo, da bi se jim ta odločitev ne samo v odnosih, ampak tudi v poslu obrestovala v plus in ne v minus!

Da si od torka do sobote zaslužijo kak naš obisk – o tem pa ni dvoma :).

Foto: FB Marko Pavcnik

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9 do 12 let)

marec - maj 2020

Ljubljana, Celje, Koper, Sveti Duh, Nova Gorica,
Kobarid